Сензационната новина, че голям астероид ще се разбие в нашата

...
Сензационната новина, че голям астероид ще се разбие в нашата
Коментари Харесай

Да се страхуваме ли от падането на астероид на Земята през 2046 г.?

Сензационната вест, че огромен метеорит ще се разбие в нашата планета след 23 години, получи продължение под формата на нова прогноза на НАСА.
Свети Валентин 2046 ще мине както нормално, защото рисковият метеорит, който имаше късмет 1 към 600 да падне на Земята и да унищожи някой огромен град, евентуално ще прелети около планетата, написа Live Science.
Нов метеорит, наименуван 2023 DW, беше открит напълно неотдавна, а точно на 27 февруари тази година. Учените оцениха размера му на 50 метра, което подхожда на към половината от дължината на футболно игрище. По-рано учените обявиха, че има дребен късмет, а точно 1 към 600, този метеорит да падне на Земята на 14 февруари 2046 г. Това рухване, съгласно прогнозите, може да докара до унищожаването на огромен град.
 метеорит 2023 DW Компютърен модел на метеорит 2023 DW, който съгласно прогнозите трябваше да падне на Земята през 2046 година Снимка: NASA
Тази вест незабавно се популяризира в мрежата и провокира доста неспокойствие, тъй като някои хора даже започнаха да преразглеждат проектите си за празнуване на Свети Валентин след 23 години.

Но съгласно нова прогноза на НАСА шансът метеоритът 2023 DW да удари Земята в този момент е 1 към 770, което значи, че с 99,9% възможност тази галактическа канара безвредно ще заобиколи нашата планета и няма да й аргументи вреди. А нова прогноза на учени от Европейската галактическа организация в допълнение понижи възможностите неотдавна откритият метеорит да се сблъска със Земята до 1 към 1584. Това допуска, че евентуалната злополука най-вероятно няма да се случи.

В продължение на 24 часа всеки ден учени от НАСА следят придвижването на почти 28 000 метеорита в космоса. Тези камъни, които се доближават до Земята на разстояние от 193 милиона километра, получават класификацията на околните до Земята метеорити. И в случай че се приближат до разстояние от 7,5 милиона км, това трансформира тези камъни в категорията на евентуално рискови метеорити.

Досега учените от НАСА не са трансформирали по-старата си прогноза, че никой прочут метеорит няма да падне на нашата планета през идващите 100 години. Но даже в случай че метеоритът 2023 DW все пак се разбие в Земята, това сигурно ще докара до местна злополука, само че няма да има такива световни последствия като рухването на 10-километров метеорит преди 66 милиона години, който е унищожил динозаврите.
 метеорит Снимка: NASA
Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР