Сензационна новина ще разтърси българския спорт в първите часове на

...
Сензационна новина ще разтърси българския спорт в първите часове на
Коментари Харесай

Най-голямата спортна сензация първо в БЛИЦ: Мега сделка между Левски и Лукойл

Сензационна вест ще раздруса българския спорт в първите часове на новата година.

БЛИЦ научи извънредно, че баскетболният Лукойл Академик стопира да съществува в този си тип. Компанията Лукойл става спонсор на Левски и тимът ще носи името Лукойл Левски. Очаква се част от състезателите, които досега играеха в отбора от Правец, да преминат в Левски.

Отборът, който до момента носеше името Лукойл Академик, ще остане единствено под името Академик, а в него ще се обиграват множеството младежки национали.

Със сигурност ходът на Лукойл е повече от добър, защото Левски ще разчита на многочислените си почитатели в похода освен към шампионската купа в България, а и в евротурнирите. Амбицията на Константин Папазов и новия тим са постоянно да има съществено наличие на Европа.

Така огромният хегемон Лукойл Академик се разделя с главния спонсор след 17-годишно партньорство. През 2000 година клубът бе съживен и оттогава завоюва 14 титли от 17 възможни. Именно с петролния колос българският клуб реализира най-големите си триумфи освен у нас, а и в евротурнирите.

Очаква се напълно логично досегашният състезателен шеф на Лукойл Академик Тодор Стойков да продължи да заема управителен пост и в новия клуб.

БЛИЦ направи многократни опити да се свърже с хора от Левски или Лукойл Академик, само че несполучливо.
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР