Сензационна лъжа пусна премиерът преди час – очевидно е, че

...
Сензационна лъжа пусна премиерът преди час – очевидно е, че
Коментари Харесай

Караджов: Петков пусна сензационна лъжа за ремонтите на пътища

Сензационна неистина пусна министър председателят преди час – явно е, че Петков и „ Продължаваме лъжата “ следват препоръките на Гьобелс, а точно, че една неистина изречена 100 пъти ще стане истина. Това съобщи районният министър в оставка Гроздан Караджов, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Лъжата обаче постоянно си остава неистина, добави Караджов.

Извънредната конференция на министъра в оставка идва час, откакто министър-председателят Кирил Петков в изказване след съвещанието на кабинета, съобщи, че тематиката за РСМ се употребява за похищение на публичното внимание. Вниманието, съгласно премиера, би трябвало да се отвлече от отчета на междувредомствената комисия на Министерство на финансите и на районното министерство. Петков заяви, че са открити 2,5 милиарда в прегледа на градежите. Тези пари трябвало да бъдат платени през нарастването на бюджета, поискано от Министерство на регионалното развитие. Това е новината на деня! И тъй като през днешния ден излиза комисията с тези изводи, с ясни образци като – 6 метра водосточна тръба костват 1 млн. лв. за данъкоплатците на България; 3 стълба костват 2 млн. лв.! Този вид образци се събират в 2,5 милиарда противозаконни градежи ”, заяви Петков.

Днес научих, че работната група, която е основана с моя заповед и трябваше да се произнесе какви суми да се платят за ремонта на пътища по остарели контракти, е излязла със абсурден отчет за 2.4 милиарда лв., които ние, видиш ли, сме били упорствали да се платят незабавно. А „ Продължаваме лъжата “ го били спрели това. Изненадан съм, сподели Караджов.

Докладът е при мен, в него няма подписи, той е план към момента. Разбирайки за тази конференция, министър председателят и Асен Василев под паника изпратихa SMS-и на членовете на групата да вървят да го подписват сред 14.30 и 15 ч., тъй като те към този момент са се осрали, сподели Караджов.

Лъжа е това, което „ Продължаваме лъжата “ и Петков твърди, че съм желал да се заплаща по тези контракти, а надали не Кирил и „ Продължаваме лъжата “ са ме държали и дърпали и са викали Не, недей да плащаш. В плана на решение на Народно събрание, който аз изпратих на Лена Бориславова и тя персонално поправя на преносимия компютър си в кабинета на премиера, персонално аз бях предложил и първите 600 млн., които към този момент платихме също да минат през надзор. Да влязат в районна комисия, в зала и чак тогава да ги платим, сподели Караджов. Кой изиска тези 656 млн., които платихме, кой ме накара да минат без надзор на Народно събрание - споделя се Кирил Петков. До през днешния ден се държах благо и добродушно, за благополучие разменените файлове сред мен, хора от моя екип и Лена Бориславова си стоят. Моето предложение беше освен втората половина и сумите по приложение 4 да са следени от Народно събрание, а и първите 656 млн. също да бъдат следени. Задрасквано беше това и делийтвано персонално от Лена Бориславова пред моите очи. С мотив – Петков се видял с пътно строителните компании и им заречен, че ще се платят неотложно, сподели Караджов. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР