Сент Етиен измъкна инфарктна победа в последния мач от 9-ия

...
Сент Етиен измъкна инфарктна победа в последния мач от 9-ия
Коментари Харесай

Лион и Сент Етиен не си помогнаха особено, като се занулиха

Сент Етиен измъкна инфарктна победа в последния мач от 9-ия кръг на френския шампионат против Лион. Най-титулуваният отбор на локалната сцена надви с 1:0 на своя "Стад Жофроа Гишар ", като трите точки станаха факт в последната минута.

Тогава Роберт Берич се разписа след асистенция на Рияд Будебуз и хвърли в възторг публиката на домакините. Преди това гол на "хлапетата " беше анулиран след интервенция на системата ВАР, а като цяло те пропиляха по-чистите положения и могат да съжаляват за тази развръзка.

Първата част на борбата не предложи доста чисти положения, като Денис Буанга, Рияд Будебуз и Тимоти Колоджейчак изпуснаха хубавите възможностите за "зелените " преди почивката, до момента в който Мемфис Депай и Фернандо Марсал пропиляха възможностите за гостите.

Малко по-активна беше играта през второто полувреме. В 61-та минута Лион стигна до попадението, само че реферът Клеман Тюрпен не го зачете след обзор на обстановката с ВАР. Така статуквото се резервира непокътнато.

"Хлапетата " продължиха да бъдат по-активни и да търсят повече гола, само че пропиляха нова страхотна опция малко преди края. Муса Дембеле засече с глава едно ужасно центриране, само че вратарят се намеси превъзходно и избави.

Усем Ауар от гостите пропусна последната опция за тях в 87-та минута, като прати топката на сантиметри от лявата греда. Така гостите могат да винят единствено себе си за тези пропуски и бяха осъдени за тях в последната минута.

Тогава Рияд Будебуз центрира ужасно за Роберт Берич и той с глава не пропусна да огорчи противниковия пазач. Така Сент Етиен си потегли благополучен с трите точки, а гилотината над наставника на Лион Силвиньо надвисна с голяма мощ.

Иначе с тези три точки "зелените " събраха към този момент 11 в актива си и са 13-и, изпреварвайки точно днешния си противник. Лион остава 14-и с 9 точки, като е с идентичен актив с 18-ия Тулуза, който към този момент е в зоната на баражите за оцеляване. Последният Метц е единствено с точка по-малко.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР