Сенегалският защитник на Пари Сен Жермен Абду Диало вече е

...
Сенегалският защитник на Пари Сен Жермен Абду Диало вече е
Коментари Харесай

Официално: Още един от ПСЖ в Саудитска Арабия

Сенегалският бранител на Пари Сен Жермен Абду Диало към този момент е футболист на катарския Ал Араби, оповестиха от френската столица.

Детайлите по прехвърлянето не се оповестяват, само че френски медии настояват, че 27-годишният защитник е подписал персонален контракт за четири години. Отделно от това, в касата на парижани влизат 15 милиона евро.

" Винаги ще си остана парижанин в сърцето. Благодарен съм на ориста, че ми даде късмет да облека фланелката на този популярен клуб ", съобщи централният бранител, който има два трофеи в Лига 1, две Купи на Франция и една Купа на Лигата с ПСЖ.

Диало е младеж на Монако и прави дебют за този тим във френската Лига 1 през 2014-а година, преди да се реалокира в Париж три сезона по-късно и да запише 75 мача за този тим. Освен това е играл и в Германия с тимовете на Борусия (Дортмунд) и Майнц’05, както и за един полусезон под нaем в Република България Лайпциг. В Лайпциг вкара 1 гол в 15 мача, само че пък оказа помощ на плана на Ред Бул да завоюва Купата на Германия.

Роден във Франция, той играе за петлите до младежка възраст, като е капитан на тима до 21 години. Но откакто излиза наяве, че няма по какъв начин да бъде извикан от Дидие Дешан в първия тим на Франция, той избира предлагането на родината на родителите си Сенегал и записва 23 мача. Важен беше приносът му за извоюваната Купа на Африка през 2021-а година, а също по този начин беше титуляр и предходната година на Световното състезание в Катар. Сега се връща в дребното петролно кралство в Персийския залив, само че с цел да играе за един от известните локални тимове Ал Араби.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР