Сенегалската футболна федерация обвини тима от английската Уотфорд в това,

...
Сенегалската футболна федерация обвини тима от английската Уотфорд в това,
Коментари Харесай

Нов скандал преди Купата на Африка - Сенегал се ядоса на английския Уотфорд

Сенегалската футболна федерация упрекна отбора от британската Уотфорд в това, че не разрешава на своя нападател Исмаила Сар да играе на идния шампионат за Купата на африканските народи, който започва на 9 януари.
От Сенегал настояват, че Уотфорд е показал " неуважително и дискриминационно държание ". Сар сега е в лазарета с травма на коляното и не е играл за " стършелите " от ноември месец насам...
" Сенегалската футболна федерация желае да изрази посредством това прессъобщение дълбокото си неодобрение на неуважителното и дискриминационно държание от ръководителите на Уотфорд, които търсят по какъв начин по всевъзможни способи да предотвратят състезател от това да играе за националния си тим ", се споделя в формалното изказване.
Турнирът ще започва в Камерун и ще продължи до 6 февруари, което пък се сблъсква с европейския клубен сезон. Освобождаването на африканци е неприятна тематика за някои мениджъри - наставникът на Наполи Лучано Спалети дефинира Купата на Африка като " невидимо страшилище ".
Исмаила Сар има 5 гола в 12 мача във Висшата лига през тази акция. Сенегал, вицешампион от последното издание през 2019, е един от любимците за успех в тазгодишната конкуренция, която бе отсрочена с година заради пандемията от ковид. От друга страна, нападателят Еманюел Денис от Уотфорд също не бе пуснат да играе за Нигерия...
Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР