Сенегал спечели първия си трофей от Купата на африканските нации

...
Сенегал спечели първия си трофей от Купата на африканските нации
Коментари Харесай

Сефте: Сенегал с Купата на Африка!

Сенегал завоюва първия си трофей от Купата на африканските народи след победа с дузпи над Египет. Двата отбора не съумяха да си вкарат гол в постоянното време, което докара до продължения, само че и там нито един от двата тима не откри задачата. При дузпите сенегалците вкараха четири, а " фараоните " три.

Още при започване на дуела Салиу Сис бе изтърван от отбраната на Египет и бе повален от Абделмонен, което докара до дузпа за Сенегал.

Преди осъществяването на дузпата Мохамед Салах отиде да даде указания на вратаря Абу Габал по какъв начин извършва съотборника му в Ливърпул. Мане също се приближи към вратаря на Египет и всякаш му " подсказа " в кой ъгъл ще стреля. В последна сметка Абу Габал отрази изстрела от бялата точка на Мане.

В 29-ата минута Мохамед Салах преодоля отбраната на Сенегал, само че не съумя да нанесе мощен удар.

В 39-ата минута след центриране от фал Диедиу засече топката с глава, само че тя не затрудни Абу Габал. Малко по-късно ослепително осъществяване на Салах също не докара до гол. Той насочи мощен удар в близкия ъгъл, само че Менди реагира чудесно.

Сенегал стартира втората част с напън. В 51-ата минута Идриса Гей получи топката в дребното наказателно поле, само че вратарят улови топката пред краката му.

В 75-ата минута влезлият като запаса Трезеге, насочи хубаво центриране, а Хамди отклони топката, само че тя мина около вратата.

В началните секунди на първото продължение Абу Габал направи ново ужасно избавяне. В 100-ната минута Диенг стреля с глава, като стражът на Египет още веднъж се прояви ослепително. В 115-ата минута Баба Диенг стреля от отдалеченост, а Габал още веднъж бе на висота. При ответната офанзива на Египет класа сподели и Едуар Менди.

Калиду Кулибали и Диало вкараха първите две дузпи за Сенегал. Зизо вкара за Египет, само че Абделмонем изпусна. Абугабал, който на бутилката си беше изписал кой къде извършва от състава на Сенегал, по-късно отрази изстрела на Буна Сар. Марван Хамди също бе прецизен за Египет. Бамба Диенг пък закова топката под гредата. Едуар Менди даде преднина на Сенегал, отразявайки изстрела на Лашен. За петата дузпа на сенегалците се погрижи Садио Мане, с което донесе триумфа на страната си в шампионата за Купата на африканските народи.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР