Сенегал спечели футболната Купа на Африка за първи път в

...
Сенегал спечели футболната Купа на Африка за първи път в
Коментари Харесай

Сенегал спечели първа Купа на Африка

Сенегал завоюва футболната Купа на Африка за първи път в историята. Класният тим, воден от звездата на Ливърпул Садио Мане съкруши Египет на Мохамед Салах с 4:2 след дузпи и 0:0 в постоянното време. Така след два изгубени финала (през 2002-a против Камерун и преди три години против Алжир), сенегалците справедливо победиха на " черния континент " и позлатиха мощното си потомство. В тима на Алиу Сисе с изключение на Мане личаха още вратарят на Челси Едуард Менди, бранителят на Наполи Калиду Кулибали, халфът на ПСЖ Идриса Гей и още няколко звезди от европейския футбол.
Египет, който в границите на шампионата победи Кот д`Ивоар и Камерун с дузпи, стана жертва на максимата, че стомната се чупи на третия път. И през днешния ден тимът на португалския експерт Карлош Кейрош изрично чакаше наказателните удари, само че в тях пропуски на Абделмунен и Лашен се оказаха решаващи.
Иначе в постоянното време и продълженията Сенегал изрично бе по-активният тим, само че Садио Мане изпусна дузпа в седмата минута, а вратарят на " фараоните " Мохамед Абу Габал направи няколко фантастични спасявания. Все отново Мане се оправдава за своите, реализирайки победната дузпа, която донесе огромната наслада за сънародниците му.
Разочарованието за другата огромна звезда на Ливърпул Мохамед Салах е голямо, защото той имаше огромно предпочитание да завоюва първа купа със своя народен тим. Египет обаче не направи задоволително да стане първенец за седми път. Последната купа за страната в шампионата остава тази от 2010-а, когато победи на финала Гана.
И във финала, както и в целия шампионат головите положевия бяха ъгъл. Напрежението и големият залог доведоха първенецът на шампионата да се реши с дузпи - някак незаслужено, само че все някой трябваше да бъде коронясан.
Дузпите за Сенегал: Кулибали вкара, Диало вкара, Сар изпусна, Дианг вкара, Мане вкара
Дузпите за Египет: Зизо вкара, Абделмунен изпусна, Хамди вкара, Лашен изпусна
Бронзовите медали в шампионата завоюва домакинът Камерун, който победи Буркина Фасо също с дузпи (5:3) след зрелищно 3:3 в постоянното време.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР