Сенегал ще проведе отложените си президентски избори на 24 март,

...
Сенегал ще проведе отложените си президентски избори на 24 март,
Коментари Харесай

Сенегал определя отложени президентски избори за 24 март

Сенегал ще организира отсрочените си президентски избори на 24 март, сподели държавното управление, след седмици на политически разтърсвания и бурни митинги, призоваващи за неотложно гласоподаване.

Съобщението в сряда след съвещание на кабинета последва решение от февруари, в което висшият съд на страната разгласи, че проектите на отиващия си президент Маки Сал да организира вота след приключването на мандата му на 2 април са противоконституционни.

Сал също разпусна държавното управление в сряда, заменяйки премиера Амаду Ба с вътрешния министър Сидики Каба. Президентството сподели, че смяната ще помогне на Ба, който е претендент за президент на ръководещата коалиция, да се концентрира върху предизборната си акция.

Това е най-новият поврат в напрегнатия Сенегал, където решението на Сал да отсрочи изборите, в началото избрани за 25 февруари, като се базира на неточности в изборния развой, докара до бурни вълнения и предизвестия от интернационалните съдружници на страната, че репутацията й на пре...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР