Сенегал се класира за 1/4-финалите на Купата на Африканските нации,

...
Сенегал се класира за 1/4-финалите на Купата на Африканските нации,
Коментари Харесай

Сенегал е на 1/4-финал за Купата на Африка

Сенегал се класира за 1/4-финалите на Купата на Африканските народи, откакто завоюва с 2:0 против Кабо Верде. Садио Мане и Бамба Денг вкара за спечелилите.

Сенегал можеше да поведе още в 1-ата минута, само че след удара на Садио Мане топката срещна гредата.

Двубоят стартира кошмарно за Кабо Верде, който остана с човек по-малко още 21-ата минута, откакто някогашният футболист на Черно море Патрик Андраде бе изпъден с пряк червен картон за безразсъдно влизане в краката на съперников състезател. Съдията в началото даде единствено жълт картон на Андраде, само че откакто прегледа обстановката с ВАР, промени решението си и го изгони от игра.

В 57-ата минута бе показан и пряк червен картон на вратаря на Кабо Верде Возиня, който извърши нарушаване отвън наказателното си поле.

Малко преди гола си пък Садио Мане се сблъска тежко с вратаря на Кабо Верде, само че въпреки всичко футболистът на Ливърпул продължи игра, осъществя гол, след което напусна терена като промяна по превантивни аргументи.

Така в 63-ата минута Садио Мане с обмислен удар даде задатък на Сенегал, а във втората минута на добавеното време Бамба Денг оформи крайното 2:0.

На четвъртфиналите Сенегал ще играе против спечелилия от срещата сред Мароко и Малави, която е по-късно довечера.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР