Сенегал и Египет играят при 0:0 в големия финал на

...
Сенегал и Египет играят при 0:0 в големия финал на
Коментари Харесай

Финал НА ЖИВО: Сенегал - Египет 0:0, дузпи

Сенегал и Египет играят при 0:0 в огромния край на . " Лъвовете " сътвориха много повече положения, като още в 4-ата минута можеха да поведат. За фал против Салиу Сис реферът отсъди дузпа. Голямата звезда Садио Мане застана зад топката, само че ударът му беше избавен от вратаря на Египет Габаски.
Стражът на " фараоните " извади още няколко удара, а неговите съотборници играеха най-вече отбранително и на контраатаки. Мохамед Салах и Хамди изпуснаха най-чистите положения за Египет. Редовното време приключи без голове и срещата отиде в продължения.
Страхотен мач за Египет прави вратарят Мохамед Габаски, който се регистрира с цели 8 спасявания и с помощта на неговите намеси " фараоните " стигнаха до осъществяване на дузпи.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ
В 3-ата минута Мане нападна отляво и Абделмонем почисти топката. В 4-ата минута Салиу Сис беше фаулиран в наказателното поле и реферът Гомес отсъди дузпа за Сенегал . Зад топката застана Садио Мане и вратарят на Египет Габаски избавя.
Сенегал продължи да натиска, като Салиу Сис опита отдалечен удар. " Лъвовете " стигнаха до корнер и не съумяха да основат нещо рисково.
В 13-ата минута Махмуд Хамди опита изстрел и топката беше хваната без проблем от Менди. В 18-ата Египет опита офанзива посредством Ел Фотух и Салах. Куяте съумя да пресече топката в контраофанзива. Мане получи топката отдясно и стреля прекомерно неопределено.
Сенегал продължи да владее самодейността в идващите минути. В 27-ата минута Хамди съумя да почисти топката от краката на Диало в наказателното поле.
В 34-ата минута Салах получи топката и тя му беше отнета бързо от защитник на Сенегал. Сенегалците направиха контраофанзива и Исмаила Сар стреля прекомерно неопределено.
В 38-ата Буна Сар стреля от фал. Габаски улови без проблеми. В 43-ата минута Елнени изведе Мохамед Салах, който стреля рисково и Едуар Менди избави.
ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ
Садио Мане потегли в нахлуване за Сенегал и беше фаулиран от защитник на Египет. Гуейе стреля от директния свободен удар, само че прекомерно високо. В 53-ата минута Габаски избави рисков изстрел и още веднъж сподели постоянна игра.
В 56-ата минута още веднъж Садио Мане изпусна добра опция за " лъвовете " и Габаски избави удара му. Две миути по-късно Карлош Кейрош пусна в игра Трезеге, Зизо и Хамди.
В 69-ата минута Абделмонем стреля с глава и не затрудни Едуар Менди. Две минути по-късно Египет стигна до директен свободен удар. Защитата на Сенегал се оправи и почисти топката.
В 75-ата минута Фетух центрира към Хамди, който обаче беше много надалеч от задачата. В 79-ата минута Хамди извърши нарушаване. Сар стреля от директен свободен удар и топката мина над вратата.
В 81-ата минута Габаски получи контузия, само че все пак стисна зъби и остана на терена. В 90-ата минута Зизо центрира от директен свободен удар без резултат.
ПРОДЪЛЖЕНИЯ
Още в първата минута на продълженията Габаски избави рисков удар на Бамба Диенг. Темпото по-късно състояние спадна, като и двата отбора се бореха в средата на терена. В 98-ата минута Трезеге навлезе в наказателното поле и не съумя да задържи топката.
В 100-та минута Салиу Сис центрира отляво към Диенг и Габаски мазета в корнер. След това Диало стреля с глава в навън. В 108-ата минута Хамди опита удар, който беше доста надалеч от задачата. След това Буна Сар съумя да отнеме топката от Трезеге.
В 115-ата минута Габаски избави за следващ път след отдалечен удар на Бамба Диенг. В идната офанзива Елнени стреля рисково и Едуар Менди избави.
Стартови сформира:
Сенегал : Менди, Б. Сар, Кулибали, Диало, Сис, Куяте, Гей, Менди, И. Сар, Мане, Диедиу
Египет : Габаски, Ашур, Абделмонем, Хамди, Ел Фотух, Елнени, Фати, Ел Сулия, Салах, Мостафа, Мармуш

ПРЕДИ МАЧА
Сенегал потегли неубедително в груповата фаза, като с голова разлика 1:0 в трите мача стигна до елиминациите. Момчетата на Алиу Сисе обаче съумя да победи Екваториална Гвинея и Буркина Фасо с по 3:1 и набра ход в елиминациите.
" Фараоните " също не демонстрираха най-хубавото от себе си в първия мач от групата си, откакто изгубиха от Нигерия. Две победи против Судан и Гвинея-Бисау обаче ги пратиха напред в шампионата. В елиминациите Египет се оправи със мощни противници, като завоюва с дузпи против Кот д`Ивоар, обърна Мароко в 1/4-финалите и още веднъж с дузпи в профил домакина Камерун.
Сенегал в никакъв случай не е печелил шампионата, като на два пъти стигаше до финалите. Египет има 7 трофея, като за последно победи през 2010 година над Гана.
Вижте и какви са
Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР