Сенаторите в американския щат Алабама приеха закон, който изцяло забранява

...
Сенаторите в американския щат Алабама приеха закон, който изцяло забранява
Коментари Харесай

В американския щат Алабама забраниха абортите

Сенаторите в американския щат Алабама одобриха закон, който напълно не разрешава абортите на територията на щата, като това е най-строгият сходен закон в Съединени американски щати , оповестяват американските медии.

Сенатът на щата одобри закона с 25 гласа " за ", до момента в който шестима се оповестиха " срещу ", отхвърляйки изключенията за случаи на обезчестяване или блудничество .
 Папата: Абортът е като наемен палач
Папата: Абортът е като наемен палач

По думите му това е и обезценяване на човешкия живот

Законът в този момент отива за автограф от републиканския губернатор Кей Айви. Засега тя не е споделила дали ще го подпише, само че тя е считана за безапелационен съперник на аборта.

Активисти се надяват, че това решение ще сложи под въпрос историческото решение на Върховния съд от 1973 година, което узакони абортите в Съединени американски щати.

Законопроектът беше признат със 74 гласа " за " и трима " срещу " по-рано този месец в Камарата на представителите (долната камара на локалния Конгрес) на Алабама.

Абортът би бил позволен единствено при избрани условия, с цел да се резервира здравето на майката .
 Аржентина не позволи аборта
Аржентина не позволи аборта

Сенатът на Аржентина отхвърли законопроект за узаконяване на абортите

Националната организация за дамите назова възбраната " противоконституционна " и настоя, че това е " транспарантен опит да се събере политическа поддръжка за претендентите, които се афишират за битка с абортите в идните избори ".

Стейси Фокс от неправителствената организация " Планирано родителство " назова решението " тъмен ден за дамите в Алабама и в цялата страна ".

В изказване тя сподели, че политиците в Алабама " вечно ще живеят в срам поради този избор, а ние ще се погрижим всяка жена да знае кого да държи виновен ".
 Ирландия гласоподава
Ирландия гласоподава " за " разрешаването на абортите

Само окръг Донегал гласоподава твърдо " не "

Републиканският конгресмен Тери Колинс, който поддържа законодателството, съобщи: " Нашият закон споделя, че бебето в утробата е човек . "

Сенаторът демократ от щата Боби Сингълтън разяснява, че законопроектът " криминализира лекарите " и е опит на мъжете " да споделят на дамите какво да вършат с телата си ".

Републиканският сенатор Клайд Чемблис, покровител на закона, съобщи, че той ще разреши на щата " да отиде непосредствено във Върховния съд, за да оспори решението от 1973 година ", което сътвори правото на дамата да направи аборт.
 Кипър позволи абортите
Кипър позволи абортите

Църквата на Острова на Афродита е против
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР