Сенатор Чък Шумър разхлабва неофициалния дрескод на Сената

...
Сенаторите ще могат да носят каквото пожелаят в Сената, след
Коментари Харесай

Сенаторите ще могат да носят каквото пожелаят в Сената, след като лидерът на мнозинството сенатор Чък Шумър, демократ от Ню Йорк, този уикенд нареди на сержанта да не налага неофициалния дрескод на Сената.

Сержантът по оръжие се избира от сенаторите и действа като служител по протокола и правоприлагащи органи, прилагайки правилата в Сената.

В изявление за CBS News Шумър каза: „Сенаторите могат да избират какво да носят в Сената. Аз ще продължа да нося костюм.“ Промяната се отнася само за сенатори, но останалите членове на персонала все още трябва да следват кодекса, който изисква бизнес облекло, съобщава Никол Килиън от CBS News.

срутване на I-95 в Пенсилвания с президента Байдън по-рано тази година.

Той носи костюми, но не е необичайно Фетерман да носи ежедневни дрехи. Изглежда, че дрескодът не е бил наложен от доста време. Въпреки това жените са били критикувани или дори порицавани в миналото за нарушаване на дрескода в камарите на Камарата на представителите и Сената. Въпреки че дрескодът е неформален, се твърди, че облеклото без ръкави и обувките с отворени пръсти не са били разрешени.

Sen. Кирстен Синема, независима от Аризона, привлече вниманието с това, че носеше рокля без ръкави в деня, в който положи клетва, според AZ Central. Оттогава тя често носи това, което някои смятат за "неподходящо" облекло, включително къси ръкави, деним, ярки цветове и перуки.

Един потребител на X, социалната медийна платформа, известна преди като Twitter, сподели снимка на Синема с розова перука, като написа: „Това е неподходящо за сенатор да се облича. Кристен Леа Синема изглежда, че отива да бълнувам. Не е добре.“

В интервю за Politico през 2021 г. Синема каза, че разговорите за това какво носи е „неподходящо“.

„Нося това, което искам, защото ми харесва“, каза Синема, който беше избран за първи път като демократ през 2019 г. „Това не е новина и не засяга никого. Не е Полезно е [отразяването] да бъде положително или отрицателно. Това също така предполага, че по някакъв начин жените се обличат за някой друг."

Не изглежда, че Синема е била порицана за облеклото си, но е получила критики в социалните мрежи медии – и тя също е получила подкрепа. Три жени сенатори – републиканките Сюзън Колинс от Мейн и Лиза Мърковски от Аляска и Жана Шахин, демократ от Ню Хемпшир, написаха писмо до New York Times, защитавайки Синема, след като вестникът публикува четири различни статии за нейните тоалети, според Axios.

Въпреки че не беше порицана, бившата първа дама Мишел Обама предизвика дебат, когато облече рокля без ръкави по време на речта на съпруга си пред Конгреса през 2009 г.

В Къщата мъжете трябва да носят костюми и вратовръзки, а жените не трябва да носят облекло без ръкави, маратонки или обувки с отворени пръсти – но изглежда няма официален запис за това правила. Все пак те са приложени.

През 2017 г. жена репортер се опита да влезе във фоайето на председателя на Камарата, разположено извън залата, но роклята й без ръкави беше счетена за „неподходяща“. Тя импровизира покривала за раменете си, използвайки хартия от бележника си, казаха свидетели.

След като статия в CBS News за инцидента стана вирусна, конгресменът Марта Максали, републиканец от Аризона, направи изявление, докато говори в залата . „Преди да се откажа, искам да отбележа, че стоя тук в професионалното си облекло, което случайно е рокля без ръкави и обувки с отворени пръсти“, каза тя.

През 2012 г. Rep. Боби Ръш, демократ от Илинойс, беше ескортиран от залата, защото носеше качулка и слънчеви очила, докато говореше за Трейвон Мартин, чернокожия тийнейджър, който беше застрелян и убит от член на кварталния страж в Санфорд, Флорида през същата година. Худито се превърна в символ за Мартин, който носеше качулка, когато беше убит, докато се разхождаше през нощта.

Има нарастваща тенденция за носене на маратонки заедно с бизнес облекло в Конгреса, Скот от CBS News MacFarlane съобщава. Конгресменът Джаред Московиц, демократ от Флорида, ръководи обвинението да накара Конгреса да промени своя дрескод. Самопровъзгласилият се "глава на маратонки" каза, че корпоративна Америка вече е започнала да изоставя официалните обувки за удобни ритници.

Московиц и конгресменът Лори Чавес Де Ремър, републиканец от Орегон, създадоха двупартийна "сбирка на маратонките" в Конгреса, за да предизвикат разговори и да помогнат за преодоляване на разделението между членовете на Конгреса, каза Макфарлан.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР