Сенаторите Линдзи Греъм (републиканец), Ричард Блументал и Шелдън Уайтхаус (демократи)

...
Сенаторите Линдзи Греъм (републиканец), Ричард Блументал и Шелдън Уайтхаус (демократи)
Коментари Харесай

Сенатори от РП и ДП призоваха САЩ да даде ракети ATACMS и самолети F-16 на УКрайна

Сенаторите Линдзи Греъм (републиканец), Ричард Блументал и Шелдън Уайтхаус (демократи) приканиха Съединени американски щати и съдружниците да усилят поддръжката за Украйна посредством даване на бойни самолети.
 
И тримата политици се върнаха от скорошно посещаване в Киев - на 20 януари те се срещнаха с президента Владимир Зеленски, оповестява " ".
 
Сенаторите приканиха Белия дом и съдружниците на Съединени американски щати да изпратят в Украйна " повече огнева мощност с огромен обхват, като ATACMS, и изтребители, като F-16 и MiG-29 ".
 
Според тях комбинацията от всички тези оръжия и съоръжение " ще помогне на Украйна да се опълчи на бъдеща съветска атака и да премине в офанзива както на изток, по този начин и на юг, с цел да подкопае в допълнение способността на Русия да продължи военните дейности в Украйна ".
 
Те подчертаха, че украинските военни са надхвърлили всички упования, що се отнася до отбраната на родината им и потреблението на предоставената им военна техника. Сенаторите са уверени, че танковете ще бъдат дейно употребявани от въоръжените сили на Украйна в бъдещи борби с съветските войски.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР