Сенаторът републиканец от Юта Майк Лий призовава за разследване на

...
Сенаторът републиканец от Юта Майк Лий призовава за разследване на
Коментари Харесай

Сенатор Майк Лий призовава за разследване на комисията J6 след публикуването на записите: `Нарочно скри от нас`

Сенаторът републиканец от Юта Майк Лий приканва за следствие на към този момент несъществуващата комисия от 6 януари на Камарата на представителите, обвинявайки някогашния и сегашни законодатели, които са служили в комисията за „ съзнателно “ скриване на някои от фрагментите от протестите в Капитолия.

Коментарите на Лий пристигнаха, откакто ръководителят на камарата Майк Джонсън, R-La., стартира да пуска повече от 40 000 часа фрагменти направено в Капитолия на Съединени американски щати на 6 януари 2021 година, когато протестиращи, ядосани от резултатите, влязоха в залите на Конгреса.

Подчертавайки стартирането на фрагментите в поредност от изявления в X, прочут преди като Twitter, Лий прикани слага под въпрос характера на някогашните републикански представители Лиз Чейни от Уайоминг и Адам Кинзингер от Илинойс.

„ Защо Лиз Чейни и Адам Кизингер в никакъв случай не са се позовавали на някоя от тези ленти? Може би в никакъв случай не са ги търсили. Може би в никакъв случай не са поставяли под въпрос личния си роман. Може би просто са били прекомерно заети с изборното приключване на текстовите известия на републиканците, които са желали да победят ", написа Лий в обява към платформата, която включва видео, което сякаш демонстрира по какъв начин полицейски чиновници на Капитолия улесняват прекосяването протестиращи през постройката този ден.

Чейни и Кинзингер, написа Лий в различен пост до X, са „ хора, които са помогнали за скриването на лентите J6 “ и „ са изрязани от същата дреха като тези, които ще ви кажат, че FISA 702 би трябвало да бъде преупълномощен без промени - „ тъй като заповедите за обиск изискват прекалено много старания. “

„ Трябва да проучим J6 комитет ", написа той в друга обява.

Лий също се прицели в комисията като цяло, както и в тогавашния ръководител на Камарата на представителите Нанси Пелоси, D-Калифорния, която назначи определената комисия да проверява какво се е случило в Капитолия на 6 януари 2021 година

„ Предвид доказателствата, които явно са укрили, какъв брой фрагменти (и какъв брой други записи) смятате, че Нанси Пелоси и комитетът J6 съзнателно са изгубили или унищожили? “ Лий разпита в една обява.

В отговор на петъчна обява от Чейни, която включва „ някакво видео от 6 януари “ на недоволни протестиращи, които се заплитат с полицията на Капитолия, Лий написа: „ Лиз, видяхме фрагменти като това милиони пъти. Вие се уверихте, че виждаме това — и нищо друго. Това са другите неща — това, което съзнателно скрихте от нас — намираме за толкоз разстройващо. Добър опит. “

„ P.S. Колко от тези момчета са федерали? (Сякаш в миналото бихте ни казали) ", добави Лий в отговора си на някогашния законодател.

В друга обява Лий написа: " Данъкоплатец $ финансира подправения комитет J6. "

Сенаторът от Републиканската партия също разшири клип, оповестен в петък, който демонстрира чиновник, работещ в Капитолия на 6 януари 2021 година, който наподобява без белезници и освобождава протестиращ. В клипа се вижда по какъв начин протестиращият блъска с пестник нещо, което изглеждаше като различен офицер, който беше наоколо по време на освобождението му.

„ Минавам през тези порти всеки ден – няколко пъти дневно. Никога не съм виждал това да се случва “, написа Лий в отговор.

При стартирането на останалите фрагменти от Капитолия на 6 януари 2021 година представителят Джонсън сподели в изказване: „ Когато се кандидатирах за ръководител, аз даде обещание да направи налични за американския народ 44 000 часа видео от защитата на Капитолийския рид, снимани на 6 януари 2021 година Истината и прозрачността са сериозни. “

Някои видеоклипове бяха предоставени на обществеността в петък, с по-голямата част от него ще бъде оповестена последователно с течение на времето, сподели Джонсън.

Джонсън сподели, че решението му да пусне останалите фрагменти „ ще даде опция на милиони американци, обвинени по закононарушения, организации от публичен интерес и медиите да вижте сами какво се случи този ден, вместо да разчитате на тълкуването на дребна група държавни чиновници. "

Джонсън сподели, че почти 5% от фрагментите евентуално ще бъдат арестувани заради " чувствителни информация за сигурността, обвързвана с архитектурата на постройката ", и че някои лица ще бъдат замъглени, „ с цел да се избегне насочването на лица към възмездие от всевъзможен тип. " Надзор.

Елизабет Елкинд от Fox News способства за този отчет.


Оригинален източник на публикация: Сенатор Майк Лий приканва за следствие на комитета J6 след издание на касети: „ Нарочно скри от нас “

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР