Сенаторът републиканец от Тексас Тед Круз и сенаторът демократ от

...
Сенаторът републиканец от Тексас Тед Круз и сенаторът демократ от
Коментари Харесай

Притеснителни предложения, свързани със "Сверен поток 2"

Сенаторът републиканец от Тексас Тед Круз и сенаторът демократ от Ню Хемпшир Джин Шейхин внесоха законопроект за въвеждане на наказания против газопровода "Северен поток 2 ", заяви Bloomberg. Двамата сенатори са членове на комисията по външна политика.

Документът, който те оферират, е ориентиран към усилване на натиска против реализирането на плана. Предвиждат се рестрикции против плавателните съдове, участващи в полагането на тръбите.

Сенаторите оферират да се забрани влизането на територията на Съединени американски щати и да се замразят финансовите активи на лица, които продават или отдават под аренда морски съдове за строителството на тръбопровода.

Предвидени са и редица ограничавания за лицата, предоставящи финансиране или техническа поддръжка, както за фирмите, които застраховат такива съдове.

Законодателите оферират да се обърне особено внимание на две строителни компании - швейцарския подизпълнител Allseas и италианската компания Saipem, ангажирани с полагането на тръбите за "Северен поток 2 ".

Припомняме, претендентът да ръководител на Европейската комисия от ЕНП Манфред Вечер се ангажира, че ще спре реализацията на плана в случай че оглави комисията.

Възраженията против плана са свързани с това, че Русия употребява енергийните си планове като инструмент за политическо въздействие.

Същевременно канцлерът на Германия Ангела Меркел твърди, че "Северен поток 2 " е стопански, а не политически и упорства той да бъде завършен.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР