Сенаторът републиканец от САЩ Линдзи Греъм заяви, че ще работи

...
Сенаторът републиканец от САЩ Линдзи Греъм заяви, че ще работи
Коментари Харесай

Линдзи Греъм: Голанските възвишения трябва да останат под контрола на Израел

Сенаторът републиканец от Съединени американски щати Линдзи Греъм съобщи, че ще работи за това Съединени американски щати да признаят израелския суверенитет над Голанските възвишения, които Израел завладя от Сирия по време на Шестдневната война от 1967 година, предадоха Асошиейтед прес и Франс прес.

Греъм посети през днешния ден Голанските възвишения дружно с израелския министър председател Бенямин Нетаняху и съобщи, че се стреми да убеди американската администрация публично да съобщи, че Голанските възвишения не са противоречива територия.

Израел анексира Голанските възвишения през 1981 година, само че по-голямата част от интернационалната общественост не признава този ход. Миналия месец сенатори републиканци внесоха законопроект, с който се признава израелския суверенитет над тази територия. Според Греъм текстът се поддържа и от представители на Демократическата партия.

В средата на ноември Съединени американски щати за пръв път гласоподаваха срещу резолюция на Организация на обединените нации, в която израелското анексиране на Голанските възвишения се дефинира като недействително. Съединени американски щати бяха единствената страна, която гласоподава "против " дружно с Израел.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР