Сенаторът републиканец от американския щат Юта Мит Ромни, заяви, че

...
Сенаторът републиканец от американския щат Юта Мит Ромни, заяви, че
Коментари Харесай

Мит Ромни се оттегля от Сената и политиката

Сенаторът републиканец от американския щат Юта Мит Ромни, съобщи, че няма да се кандидатира за преизбиране в Сената на американския Конгрес следващата година, като по този метод поставя завършек на политическа кариера, траяла две десетилетия, съобщи Асошиейтед прес, цитирана от Българска телеграфна агенция.

Агенцията напомня, че през на президентските избори в Съединени американски щати през 2012 година Ромни беше кандидат-президентът на Републиканската партия и че е бил един мандат губернатор на щата Масачузетс.

Седемдесет и шест годишният Ромни сподели, че стоящите пред Съединените щати провокации изискват младо потомство от водачи. Той посочи, че за Съединени американски щати ще бъде най-добре, в случай че двамата партийни любимци за кандидати-президенти на изборите следващата година - президентът демократ Джо Байдън някогашният президент, републиканецът Доналд Тръмп, се отдръпват. Байдън е на 80 години, а Тръмп - на 77 година

" Времената, в които живеем, изискват идващото потомство да излезе на сцената, да изрази своето виждане и да вземе решенията, които ще оформят типа на американската политика ", сподели Ромни на конференция в Капитолия. Той означи, че " бейби бумъри " като него (поколението на родените сред 1946 и 1964 г.) " не са верните хора за вземането на решения за утрешния ден ".

Ромни съобщи, че откакто напусне Сената (горната камара на Конгреса), възнамерява да концентрира напъните си в това да убеждава колкото се може повече младежи да гласоподават и да вземат участие като цяло в политическия развой.

Като претендент на Републиканската партия за президентските избори през 2012 година Ромни организира сдържана предизборна акция в качеството си на някогашен губернатор на Масачузетс и изпълнителен шеф на частна компания. С издигането на Тръмп като преобладаваща фигура в партията обаче налаганият от Ромни модел на републиканец стана вторичен, отбелязва АП.

Ромни беше единственият член на Конгреса на Съединени американски щати от републиканците, който гласоподава против Тръмп и в двете процедури по импийчмънт на тогавашния президент.

Мит Ромни е шестият настоящ сенатор, който афишира желание за отдръпване след края на мандата си през 2025 година Подобни изказвания направиха също републиканецът от щата Индиана Майк Браун и демократите Том Карпър от Делауер, Бен Кардин от Мериленд, Даян Файнстийн от Калифорния и Деби Стейбнау от Мичиган.

Ромни спечелил елементарно изборите за Сената през 2018 година, само че се очакваше да срещне по-голяма опозиция от личната си партия, откакто стана един от най-видните републиканци, разграничили се от Тръмп, отбелязва АП.

През 2020 година той стана първият сенатор в историята на Съединени американски щати, който гласоподава за импийчмънт на президент от личната си партия. Ромни беше единственият републиканец, който гласоподава против Тръмп по време на първата процедура по импийчмънт, и един от седмината републиканци с гласове против президента при второто гласоподаване.  
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР