Сенаторът републиканец Мит Ромни от щата Юта заяви във вторник,

...
Сенаторът републиканец Мит Ромни от щата Юта заяви във вторник,
Коментари Харесай

Ромни: Тръмп печели следващия президентски вот ако се кандидатира

Сенаторът републиканец Мит Ромни от щата Юта съобщи във вторник, че има вяра, чеще завоюва още веднъж републиканската номинация за президент, в случай че се кандидатира за изборите през 2024 година, съобщи NY Times. Това е още една индикация за въздействието на Тръмп в партията.

" Не знам дали ще се кандидатира през 2024 година или не, само че в случай че го направи, съвсем съм сигурен, че ще завоюва номинацията ", сподели Ромни. Ромни направи ангажимента, че доста може да се случи за 3 години, само че добави: " Гледам анкетите и социологическите изследвания демонстрират, че измежду имената на евентуални кандидати републиканци през 2024 година, Тръмп побеждава. "
 Мит Ромни поддържа митингите против расизма в Съединени американски щати
Мит Ромни поддържа митингите против расизма в Съединени американски щати

Първият републикански сенатор с такава демонстрация

Ромни е остарял съперник на експрезидента. Той бе единственият републикански сенатор, който гласоподава " за " осъждането наТръмп и на двата процеса за импийчмънт. " Не бих дал своя вот още веднъж за президента Тръмп. В предишното не съм дал своя вот за него. Вероятно ще да застана зад някой, който съгласно мен съставлява по-малкото крило на Републиканската партия, което съставлявам. "

Бившият американски президент Доналд Тръмп отговори уклончиво на въпроса дали ще се кандидатира още веднъж за президент през 2024 година Той съобщи, че вотът е надалеч напред във времето. Той обаче е убеден в поддръжката на гласоподавателите от това, което е видял като резултати на последните президентски избори. Това съобщи Тръмп за Newsmax в първите си изявленията след овакантяване на Белия дом предишния месец и откакто Сенатът не го осъди по време на историческия втори развой за импийчмънт против него. Очаквано, една от главните тематики бяха изборите за президент, за които Тръмп е уверен, че са му били откраднати и в действителност е спечелил. Той упреква за това освен противниците си демократи, само че и доста републиканци.
 Мит Ромни гласоподава за импийчмънт на Тръмп
Мит Ромни гласоподава за импийчмънт на Тръмп

Сенаторът е остарял съперник на президента

Ако в този момент се организират първичните избори в Републиканската партия за лъчение на претендент за президент на Съединени американски щати, Тръмп ще извоюва огромна победа . Това стана ясно от социологическо изследване на Politico-Morning Consult, оповестено три дни . Сред републиканските гласоподаватели 59% декларират, че желаят Тръмп да играе значима роля в партията им . 54% споделят, че ще поддържат Тръмп на първичните избори.

Десетки хиляди републиканци напуснаха партията след на 6 януари и множеството американци декларират в други анкети, че желаят да се забрани на Тръмп да взе участие в националната политика.

Макар че 45-ият президент ще бъде на 78-годишна възраст на президентските избори през 2024 година, той ще може да се кандидатира, в случай че изиска, откакто Сенатът го оправда. 57 сенатори гласоподаваха за осъждането на Тръмп против 43 сенатори. Но за осъждането му бяха нужни още десетима сенатори.

Майк Пенс е поставян на второ място в анкетата с 12% . На трето място са Доналд Тръмп-младши и Ники Хейли с 6%. Мит Ромни е подкрепян от 4%, а Тед Круз от 3%.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР