Сенаторът Линдзи Греъм предупреди, че изтегляне на американските сили от

...
Сенаторът Линдзи Греъм предупреди, че изтегляне на американските сили от
Коментари Харесай

Сенатор Линдзи Греъм: Изтегляне от Сирия без план ще доведе до хаос

Сенаторът Линдзи Греъм предизвести, че евакуиране на американските сили от Сирия без проект ще докара до безпорядък и до обстановка, по-лоша и от тази в Ирак, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Греъм приказва през днешния ден пред публицисти в Анкара, ден откакто беседва с турски виновни представители. Сенаторът републиканец съобщи, че " задачата за заличаване на ИДИЛ ( " Ислямска страна " ) не е реализирана ". Той изрази вяра президентът Доналд Тръмп да отсрочи изтеглянето от Сирия, до момента в който " Ислямска страна " не бъде унищожена.

Миналия месец Тръмп съобщи, че " Ислямска страна " в Сирия е победена и че той ще изтегли американските сили от страната. Остава неразбираемо обаче по кое време американците ще се изтеглят от Северна Сирия, където Турция и сирийското държавно управление на Башар Асад са подготвени да запълнят вакуума, отбелязва Ройтерс.

Районът на град Манбидж в Северна Сирия се управлява от кюрдските милиции Сили за отбрана на народа (СЗН), които Турция счита за отклонение на поставената отвън закона Кюрдска работническа партия (ПКК). Сенатор Линдзи Греъм също съобщи през днешния ден, че политическото крило на СЗН е обвързвано с ПКК.

Сенаторът заяви, че шефът на Съвета на началник-щабовете на Съединени американски щати Джоузеф Дънфорд създава взаимно с турски военни проект за прогонване на частите от СЗН надалеч от турските граници.

" Изтегляне, което не взема поради главните точки, които показах, няма да постави завършек на войната против ИДИЛ ( " Ислямска страна " ), а ще даде начало на нова война ", сподели Линдзи Греъм. " Тази война ще бъде неизбежна за Турция, да нахлуе в Сирия и да прочисти въоръжените детайли, които счита за опасност за своя суверенитет ", уточни той.

Турският министър на защитата Хулуси Акар съобщи на среща с американския сенатор през вчерашния ден, че Съединени американски щати не са спазили обещанията си от пътната карта за Манбидж, която планува извеждане на кюрдските формирования от този регион, оповестява ТАСС. Турският боен министър още веднъж съобщи, че СЗН и ПКК са една и съща конструкция, и предизвести, че Турция няма да разреши на южната й граница да бъде основан терористичен кулоар.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР