Сенатор Робърт Менендес се пледира за невинен по обвинения, че

...
Сенатор Робърт Менендес се пледира за невинен по обвинения, че
Коментари Харесай

Сенатор Боб Менендес се пледира за невинен по обвинение за чуждестранен агент

Сенатор Робърт Менендес се пледира за почтен по обвинявания, че е работил като сътрудник на Египет, до момента в който е бил член на Конгреса.

Сенаторът е упрекнат в даване на „ сензитивна информация от държавното управление на Съединени американски щати “, с цел да помогне на държавното управление на Египет.

Прокурорите настояват, че той и брачната половинка му Надин са приели подкупи, включващи купища златни кюлчета и първокласна кола.

Г-н Менендес, който се призна за почтен за подкупа обвинявания по-рано, даде обещание да не подава оставка.

Сенаторът и брачната половинка му - която също се пледира за почтена - излязоха ръка за ръка от правосъдната зала в Манхатън в понеделник и се качи в кола, без да дава отговор на никакви въпроси от репортерите, съгласно Associated Press. трима предприемачи от Ню Джърси, в подмяна на потребление на позицията на господин Менендес, с цел да упорстват за увеличение на американската помощ и военни продажби на Египет. Менендес употребява „ своето въздействие и власт, с цел да наруши служебното си обвързване по способи, които облагодетелстваха държавното управление на Египет “.

По време на работата си в комисията по външни връзки на Сената - която той към този момент се е отдръпнал от - Твърди се, че господин Менендес е насърчил сътрудниците си сенатори да анулират задържането на 300 милиона $ (246 милиона паунда) помощ за Египет и е дал сензитивна информация от държавното управление на Съединени американски щати, с цел да му помогне, съгласно прокурорите.

В обвинителния акт се твърди, че конспирацията е осъществена сред януари 2018 година и юни 2022 година

Съгласно законодателството на Съединени американски щати, членовете на Конгреса не могат да работят от името на държавното управление на друга страна.

Робърт Менендес: Съпругата на сенатора се признава за почтена по делото за непознат сътрудник Боб Менендес се отдръпва като ръководител на външните връзки в Сената на Съединени американски щати след покачване на обвиняване Робърт Менендес: Американският сенатор се признава за почтен, защото ФБР проверява връзки с Египет

Определяйки себе си като цел на политически съперници, господин Менендес сподели, че ще бъде оправдан от всички обвинявания.

Докато наказателният му развой е не се чака да стартира след още шест месеца, сенаторът от Ню Джърси към този момент е изправен пред следствията.

След като се отдръпна като ръководител на външните връзки, той не беше позволен до брифинг на разузнаването за целия сенат по отношение на войната Израел-Хамас и беше заставен да подаде оставка от повече от 30 демократи в Сената.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР