Сенатор от Републиканската партия мигрира при демократите в САЩ, след

...
Сенатор от Републиканската партия мигрира при демократите в САЩ, след
Коментари Харесай

Рязък завой: Републикански сенатор напусна партията си и стана демократ в САЩ

Сенатор от Републиканската партия мигрира при демократите в Съединени американски щати, откакто разгласи обществено недоволстсвото си към метода, по който досегашните му съпартиици се отнасят с климатичните проблеми и проблемите на планетата.

“Притеснен съм за нашата планети и климатичната рецесия, пред която сме изправени ”, изясни в своя позиция Кевин Приола.

Над 100 страни се споразумяха да спрат потреблението на въглища – Австралия, Индия, Китай, само че Съединени американски щати не подрепят решението.

“Републиканската партия, от която съм част в продължение на десетилетия, сътвори национални паркове, резервира федерални земи и защитаваше дивата природа. Президентът Никсън подписа закон, с който се сътвори Агенцията за отбрана на околната среда. Сега моите сътрудници в Републиканската партия отхвърлят човешкия фактор в изменението на климата и не взимат ограничения ”, разясни той.

Но в решението на сенатора явно има и други претекстове. The Colorado sun цитира писмо, което той е изпратил, с цел да изясни аргументите зад рисковата политическа смяна.

“Не мога да продължа да бъда част от политическа партия, която се съгласява с насилствения опит да анулира свободни и почтени избори. Твърде доста е заложено, с цел да бъдат оставени републиканците да ръководят.

Приола прецизира, че има разлики с някои политики на Демократическата партия, само че тя би трябвало да ръководи поради потребностите на планетата и демокрацията в Съединени американски щати. Въпреки че двете съществени партии в Съединени американски щати се нареждат в двата противоположни края на политическия набор, прекосяването на политици от единия в другия лагер не е рядко срещано. Пример за това е някогашният президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп, който сменя политическата си принадлежност голям брой пъти.

Милиардерът е в началото част от Републиканската партия през 1987 година, само че 12 години по-късно я напуща. Присъединява се към Демократическата партия през 2001 година, а през 2009 година още веднъж се връща при Републиканците. В края на 2011 година се афишира за самостоятелен политик, само че месеци по-късно още веднъж става част от Републиканската партия.

 
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР