Сенатът в сряда не успя да приеме допълнително споразумение за

...
Сенатът в сряда не успя да приеме допълнително споразумение за
Коментари Харесай

Сенатът възпрепятства имиграцията, пакета за разходи за чуждестранна помощ след реакцията на Републиканската партия срещу граничните разпоредби

Сенатът в сряда не съумя да одобри в допълнение съглашение за разноските, което включва помощ за Украйна, Израел и Тайван, както и упорит пакет за сигурността на границите и имиграцията, който провокира необятна съпротива от страна на консервативните републиканци и в двете камари след публикуването му в неделя.

Гласуването беше 49-50. Необходими бяха 60 гласа, с цел да мине. Гласуването мина най-вече по партийна линия, като се изключи пет гласа „ срещу “ на демократите и четирима републиканци, които гласоподаваха „ да “.

Пакетът беше договарян в продължение на месеци от сенатор Джеймс Ланкфорд, R-Okla, Крис Мърфи, D-Conn., Кристен Синема, И-Аризона, и чиновници на администрацията на Байдън – и беше показан в неделя вечерта. Пакетът от 118 милиарда $ включва 60 милиарда $ за Украйна, 14 милиарда $ за Израел, помощ за Тайван и филантропична помощ за Газа и 20 милиарда $ ограничения за справяне с историческата и продължаваща рецесия по южната граница. Това пристигна в отговор на искане за в допълнение финансиране от Белия дом, изпратено до Конгреса в края на предходната година.

В основата на граничния пакет беше „ незабавен граничен орган “, който да постанова експулсиране на мигранти в стила на дял 42, когато равнищата на миграция надвишават 5000 дневно над седемдневна преносима междинна стойност. То също по този начин ще стесни изискванията за приемане на леговище, като в същото време форсира процеса от години на месеци, ще обезпечи незабавни разрешителни за работа на търсещите леговище и ще финансира голямо нарастване на личния състав на границата и повече имиграционни съдии. Той също по този начин включва повишен брой зелени карти, в допълнение финансиране за неправителствени организации и градове, приемащи мигранти, 650 милиона $ за финансиране на гранична стена и 450 милиона $ за страните, които одобряват назад и презаселват незаконни имигранти.

Мигранти, опитващи се да преминат в Сан Луис, Аризона от Мексико, са арестувани от митническата и гранична отбрана на Съединени американски щати на границата на 20 август 2022 година (Ник Ът/Гети изображения)

Но до момента в който администрацията и договарящите разискаха законопроекта като сложен, само че обективен метод за справяне с граничната рецесия, републиканците в Камарата неотложно го оповестиха за нестартарен и консервативната съпротива в Сената бързо се натрупа. Повече от 20 републикански законодатели в горната камара твърдяха тази седмица, че наредбите няма да понижат задоволително историческия брой незаконни прекосявания на мигранти и предизвестиха, че ще възстановяват рекордно високите равнища на незаконна имиграция.

„ Подкрепихме договаряния за обезпечаване на рационална гранична сигурност в тази страна “, сподели във вторник сенатор Дж. Д. Ванс, R-Охайо. Ние не се съгласихме на граничен смокинов лист, с цел да изпратим още 61 милиарда $ на Украйна. текстът беше оповестен в неделя вечерта и във вторник сутринта водачът на Републиканската партия Мич Макконъл сподели, че няма късмет да бъде признат.

„ Мисля, че в последна сметка, макар че продуктът е утвърден от [Националния граничен патрулен съвет], който обожава, множеството от нашите членове считат, че няма да можем да създадем закон тук “, сподели. 

С пакета за гранична и задгранична помощ в този момент мъртъв, водачът на болшинството в Сената Чък Шумър, D-N.Y., ще продължи с гласуването на спомагателния пакет без частта за гранична сигурност по-късно следобяд. Но републиканците евентуално също ще се опълчват на това, откакто дадоха обещание, че ще одобрят единствено повече финансиране за Украйна, откакто южната граница стане сигурна.

Шумър и Макконъл (Гети изображения)

Поддръжниците на пакета показаха отчаяние от неуспеха на законопроекта.

„ И демократите, и републиканците евентуално са много щастливи, че няма да създадем нищо за сигурността на границите “, сподели Синема пред Бил Хемър от Fox News в Newsroom на America преди гласуването. „ Но като сенатор от Аризона мога да ви кажа, че това е опустошително за моя щат. “

Шумър сподели пред кореспонденти на седмичната им конференция във вторник, че пакетът „ е толкоз значим за сигурността на Америка по границата за сигурността на Украйна и Израел ", когато беше запитан дали Сенатът ще обмисли преопаковане на наредбите за задгранична помощ и ще продължи напред единствено по тези детайли без законопроекта за границата.

„ Ще продължим ", сподели Шумър. „ Това не е последното, което републиканците ще чуят от нас. Ще продължим. Ще имаме гласоподаване на следващия ден. Ще продължим напред. “

Републиканци, в това време показаха уговорката си да обезопасят границата, преди да се съгласят на помощ от Украйна.

„ Въпреки че това законодателство не оправда упованията, републиканците би трябвало да останат ангажирани с обезпечаването на границата и да не се отдръпват от позицията, която дадоха обещание да поддържат от месеци на американския народ “, сенатор Майк Лий, R-Юта написа на X. „ Републиканците постоянно би трябвало да слагат сигурността и сигурността на американския народ НА ПЪРВО място. Прехвърлянето на помощ за Украйна без реализиране на ИСТИНСКА сигурност на границата освен предава това съглашение, само че и подкопава нашето единение като конференция. “

 Американският сенатор Джеймс Ланкфорд (R-OK) беседва със сенатор Kyrsten Sinema (I-AZ) по време на чуване на подкомисия по вътрешна сигурност и държавни въпроси на Сената по отношение на дял 42, в офис постройката на Сената Dirksen на 6 септември, 2023 година във Вашингтон, окръг Колумбия. (Kevin Dietsch/Getty Images)

Дебатът по отношение на граничната част от пакета засегна дългогодишните разлики сред републиканците и демократите по отношение на това по какъв начин да се оправят с границата. Републиканците настояха администрацията да спре да пуска мигранти във вътрешността и приканиха за възобновяване на политиките от ерата на Тръмп, които считат, че са разрешили граничната рецесия. Впоследствие те твърдяха, че президентът Байдън не се нуждае от спомагателни пълномощия или законодателство за разрешаване на граничната рецесия и просто би трябвало да одобри верните политики.

Администрацията твърди, че работи в границите на „ счупена “ система, която се нуждае от финансиране и цялостна имиграционна промяна. Длъжностни лица също неведнъж са призовавали за всеобща прошка на незаконни имигранти, които към този момент живеят в Съединени американски щати.

 

Ако законопроектът беше признат в Сената, той съвсем сигурно щеше да бъде отритнат с преобладаващо болшинство в Републиканската партия- организира Камарата, където управлението категорично се разгласи срещу пакета и където повече демократи също се опълчиха на него заради възражения по отношение на наредбите за сигурност на границите.

Това е настояща история. Проверете още веднъж за актуализации.

Адам Шоу е политически кореспондент за Fox News Digital, отразяващ най-вече имиграцията и граничната сигурност.

Можете да се свържете с него на [email protected] или в Twitter.

Източник: foxnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР