Сенатът не успя да приеме пакет от държавни разходи от

...
Сенатът не успя да приеме пакет от държавни разходи от
Коментари Харесай

Правителството частично спира, тъй като Сенатът не успява да приеме навреме пакет от разходи от $1,2 трилиона

Сенатът не съумя да одобри пакет от държавни разноски от $1,2 трилиона, който беше утвърден от Камарата по-рано в петък, поставяйки началото отчасти прекъсване на работата на държавното управление.

Републиканците и демократите в горната камара не реализираха съглашение, в което да се откажат от дълъг интервал на спор и бързо да гласоподават законопроектите за разноските в точния момент, за избягвайте изключването. Поради различия сред страните по отношение на това дали да се прегледат няколко промени, законопроектите не бяха признати преди крайния период в 00:01 ч. в събота.

Въпреки това, в границите на 23:00 ч. час в петък вечер страните наподобява реализираха съглашение, като сенаторите се върнаха на залата. Двама високопоставени източника в Сената на Републиканската партия потвърдиха пред Fox News Digital, че гласуването на поправките и пакета от разноски се чака малко след среднощ. Лидерът на болшинството Чък Шумър, D-N.Y., разгласи, че е реализирано съглашение в зала единствено минути до среднощ, добавяйки, че няколко гласувания за ремонти ще се проведат първо.

Камарата одобри ограниченията за бюджетни заеми късно сутринта в петък с гласоподаване от 286 против 134. Мнозинството от републиканските представители обаче гласоподаваха срещу пакета, демонстрирайки дълбокото неодобрение от сметките за разноските наличието и процедурата, която следват.

Лидерът на болшинството в Сената Чък Шумър от Ню Йорк (Елизабет Франц/Pool посредством AP)

Това неодобрение беше явно и измежду републиканците в Сената, някои от които отхвърлиха да разреши на групата от законопроекти да премине по интензивен метод, с цел да се избегне отчасти затваряне на държавното управление, в случай че демократите не желаят да гласоподават няколко промени, в това число голям брой, които са фокусирани върху южната граница и незаконната имиграция.

Но демократите по същия метод не желаеха да гласоподават всички промени, поискани от Републиканската партия, изключително тези с опция за приемане с двупартийна поддръжка, защото щяха да изпратят пакета назад в къщата. Те също бяха срещу гласуването на каквито и да било промени, свързани с незаконната имиграция, защото те биха могли да навредят на уязвими сенатори, които би трябвало да бъдат избрани отново през ноември, споделиха източници от Сената на Републиканската партия пред Fox News Digital.

Технически държавното управление е в отчасти прекъсване, само че поради обстоятелството, че прекъсването е настъпило в извънработно време и преди уикенда, цялостното влияние няма да се усети в случай че не се удължи до понеделник. Ако пакетът от разноски не бъде признат до тогава, ще бъдат наранени отделите на защитата, вътрешната сигурност, труда и опазването на здравето и човешките услуги, както и финансовите услуги и общото държавно управление, законодателната власт и държавните и външните интервенции.

В резултат на това ще бъдат затворени отделите на защитата, вътрешната сигурност, труда и опазването на здравето и човешките услуги, както и финансовите услуги и общото държавно управление, законодателната власт и държавните и външните интервенции. (Снимка от Celal Gunes/Anadolu Agency посредством Getty Images)

Други области на държавното управление няма да изпитват пропуски във финансирането, защото първият пакет от 460 милиарда $ беше признат на 8 март за финансиране на земеделието и храните и Администрацията по медикаментите (FDA), отделите на правораздаването и търговията, развиването на енергетиката и водата, Министерството на вътрешните работи и превоза и жилищното настаняване.

Докато Сенатът не съумя да одобри единствено втория от двата пакета от шест законопроекта, тези шест бюджетни заема са предопределени за финансиране на отдели, които съставляват съвсем 70% от федералното държавно управление. Засегнатите държавни отдели и организации в този момент би трябвало да затворят, само че те няма да спрат изцяло да работят.

Лидерът на болшинството в Сената на Съединени американски щати Чък Шумър (вляво), демократ от Ню Йорк; и водачът на малцинството в Сената Мич Макконъл, републиканец от Кентъки, театралничат за фотография преди среща с италианския министър председател Джорджия Мелони в Капитолия на Съединени американски щати във Вашингтон, окръг Колумбия, преди срещата на 27 юли 2023 година (Saul Loeb)

Изисква се да продължат избрани функции и функционалности на служащите и техните разнообразни отдели и организации, които се смятат за съществени, макар че няма да им се заплаща по време на приключването на държавното финансиране. Например, чиновниците от Администрацията по сигурността на превоза (TSA) ще продължат да работят и ще разрешат пътувания, а дейните военни също ще продължат да извършват отговорностите си, които са нужни за националната сигурност на Съединени американски щати.

Правителството не може да продължи цялостните си постоянни функционалности, до момента в който Конгресът не одобри бюджетни заеми за обновяване на финансирането.

Източник: foxnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР