Сенатът на щата Ню Йорк в сряда прие законопроект, който

...
Сенатът на щата Ню Йорк в сряда прие законопроект, който
Коментари Харесай

Сенатът приема законопроект за затягане на закона, който Харви Уайнстийн използва, за да отхвърля присъда за изнасилване

Сенатът на щата Ню Йорк в сряда одобри законопроект, който категорично разрешава доказателства за предходни полови закононарушения в случаи на полови закононарушения, ход за смяна на правния стандарт Харви Уайнщайн анулира присъдата си за обезчестяване.

Сенатът утвърди законопроекта 55-4. Предложението в този момент се реалокира в щатското заседание.

Законодателите започнаха да упорстват за мярката седмици откакто Върховният съд на щата отхвърли присъдата на Уайнстийн в решение, което откри, че арбитър незаслужено е разрешил на дами да свидетелстват по изказвания за нахлуване, които не са част от наказателните обвинявания против него.

Държавата позволява такива доказателства в лимитирани случаи, като да вземем за пример за доказване на претекст или проект, само че разпоредбите се дефинират от съществуващия юридически казус, а не от държавния закон.


Законопроектът ще обясни, че доказателства за предходни полови закононарушения могат да бъдат изслушани в случаи на полови престъплен...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР