Сенатът на САЩ, в който мнозинство имат демократите, одобри вчера

...
Сенатът на САЩ, в който мнозинство имат демократите, одобри вчера
Коментари Харесай

Американският Сенат одобри законопроекта за финансиране на правителството

Сенатът на Съединени американски щати, в който болшинство имат демократите, утвърди през вчерашния ден законопроекта за попречване на отчасти прекъсване на работата на държавното управление, откакто той беше подсилен от следената от републиканците Камара на представителите, по-малко от 36 часа преди наличните средства да се изчерпят, съобщи Ройтерс.

Законопроектът, който бе признат от Сената с гласоподаване на двете партии със 77 на 13 гласа, ще бъде предаден на президента Джо Байдън за автограф. С това ще влязат в действие нови крайни периоди за финансиране на част от държавните служби до 8 март, а на друга част  - до 22 март.

" Щастлив съм да уведомя американците, че през днешния ден държавното управление няма да спре работа. Когато приемем този законопроект, ще избегнем популярност богу прекъсването на работата на държавното управление с всички нездравословни последствия за американския народ ", съобщи водачът на демократите в Сената Чък Шумър от трибуната.

По-рано през вчерашния ден в Камарата на представителите 207 демократи се причислиха към 113 републиканци и по този начин с 320 на 99 гласа беше утвърдена краткосрочна мярка, с която Конгресът печели време, с цел да се споразумее за финансирането на цялата фискална година, почнала на 1 октомври 2023 година

Инфо: Българска телеграфна агенция

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР