Сенатът на САЩ утвърди Том Вилсак за министър на земеделието

...
Сенатът на САЩ утвърди Том Вилсак за министър на земеделието
Коментари Харесай

US Сенатът утвърди Том Вилсак за министър на земеделието

Сенатът на Съединени американски щати утвърди Том Вилсак за министър на земеделието с 92 гласа " за " против 7 " срещу ", след траяли по-малко от 15 минути диспути, съобщи " Блумбърг ". Това се случи, макар някои рецензии, че не е бил задоволително безапелационен в подпомагането на чернокожите фермери и е прекомерно покрай ползите на агробизнеса.

70-годишният Вилсак даде обещание на няколко пъти тласъци за земеделските производители, които възприемат по-благоприятни за климата практики. Както е известно, битката с климатичните промени е приоритет за администрацията на президента Джо Байдън.

Вилсак даде обещание и да изкорени расизма в министерството.
 Обама избра и министър на земеделието
Обама избра и министър на земеделието

Това е губернаторът на Айова Том Вилсак.

На новия министър следва да разпредели част от останалата помощ за фермерите, включена в предходните ограничения за облекчение. Министерството спря транш от 2,28 милиарда щатски $ земеделска помощ, позволена от експрезидента Доналд Тръмп в последния му ден в Белия дом. Демократите неведнъж подлагаха на критика стратегиите за подкрепяне на фермите на Тръмп като ориентирани най-вече към огромните ферми.

Вилсак,, е работил с Байдън още от първата му президентска акция през 1987 година Той стана президент и основен изпълнителен шеф на американския съвет за експорт на млечни артикули, откакто заема поста министър на земеделието при Обама.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР