Сенатът на САЩ ще гласува военна помощ за Украйна и

...
Сенатът на САЩ ще гласува военна помощ за Украйна и
Коментари Харесай

US Сенатът гласува помощта за Украйна и Израел следващата седмица

Сенатът на Съединени американски щати ще гласоподава военна помощ за Украйна и Израел следващата седмица. Това ще се случи, до момента в който не престават договарянията за промени в политиката за сигурност на границите на Съединени американски щати. Те ще бъдат обвързани с финансирането. Това оповестява в четвъртък " Ройтерс ", като цитира водача на болшинството в Сената Чък Шумър.

Сенатът ще отсрочи почивката си за празниците, която трябваше да стартира в петък и ще се събере в понеделник, с цел да даде време на договарящите да реализират съглашение.

" Толкова доста зависи от нашия триумф, сподели Шумър. Знаем, че светът ни гледа. "

Президентът демократ Джо Байдън прикани конгресмените да одобряват спомагателен пакет за помощ, с цел да обезпечат 50 милиарда долара за сигурността на Украйна, както и 14 милиарда $ за Израел, до момента в който води война против " Хамас " в Газа.

Председателят на Камарата на представителите на републиканците Майк Джонсън, както и републиканците в Сената с болшинство от демократите, многократно са казвали, че ще гласоподават за тази помощ единствено, ако тя е съчетана с нов надзор на границата сред Съединени американски щати и Мексико.

Украинският президент Володимир Зеленски при завръщането си вкъщи след срещи във Вашингтон, сподели, че очаква Конгресът скоро да одобри нужните ограничения.

В нощното си видеообръщение Зеленски сподели, че е чул от ръководителя на Камарата Джонсън думи, изразяващи почитание към нашия народ, към нашата битка. Имаше значим съвет, значими съглашения.

" Ще продължим нашата работа, сподели той. Очакваме, че Конгресът ще утвърди основните решения в най-близко бъдеще, сподели той. Трябва да победим. "

Всяка договорка, реализирана в Сената, който демократите управляват с болшинство от 51 против 49 гласа, също така ще би трябвало да завоюва утвърждението на Камарата на представителите, която републиканците управляват с 221 на 213 гласа, преди да стане закон. Депутатите напущат Вашингтон по график в четвъртък, с цел да стартират ваканцията си.

" Постигаме прогрес и Белият дом е зает, което е добре. Всичко е обнадеждаващо ", сподели пред кореспонденти сенатор Джон Тюн, републиканец номер 2 в Сената, предупреждавайки, че " сега те към момента приказват концепции. "

Все пак някои сенатори от двете партии показаха опасения.

Сенатор Том Котън, републиканец, сподели, че договарящите са постигнали прогрес, само че остават доста надалеч от договорка. Котън сподели, че демократите не са създали предложенията си в писмена форма и не са дали отговор на републиканското искане за ограничение пълномощията на Байдън за " условно освобождение ", използвано, с цел да разреши на стотици хиляди мигранти да влязат законно в Съединени американски щати.

Байдън сподели този месец, че е подготвен за обилни отстъпки по отношение на сигурността на границите, с цел да подписа договорка с републиканците. Но някои демократи подлагаха на критика предложенията на Белия дом, които биха лимитирали достъпа до леговище в Съединени американски щати и биха засилили депортациите.

Припомняме, че Белият дом вече критикува желанието на конгресмените да излязат в отмора, вместо да гласоподава по редица важни за страната вътрешни и външни проблеми. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР