Сенатът на САЩ одобри проектозакон за разходите на стойност 1,7

...
Сенатът на САЩ одобри проектозакон за разходите на стойност 1,7
Коментари Харесай

Сенатът на САЩ одобри 1,7 трлн. долара разходи за 2023, ето колко са за Украйна


Сенатът на Съединени американски щати утвърди проектозакон за разноските на стойност 1,7 трилиона $ за 2023 година, включващ над 40 милиарда $ помощ за Украйна, заяви CNN.

Законопроектът включва 9 милиарда $ за даване на помощ, в това число образование, съоръжение, оръжия, логистична поддръжка, доставки и услуги, заплати и стипендии, поддръжка и разследваща поддръжка за украинската войска.

Той планува също по този начин 2,4 милиарда $ за идващите в Съединени американски щати украинци и бежанците, 2,47 милиарда за посрещане на филантропичните потребности на Украйна и 13,37 милиарда за икономическа и бюджетна поддръжка за украинското държавно управление. В това число влиза помощ за енергийната сигурност на нападнатата от Русия страна и други сериозни инфраструктурни потребности.

Законопроектът усилва пълномощията на президента за трансфер на отбранително съоръжение за Украйна до 14,5 милиарда $.

Мярката беше призната ден след визитата на украинския държавен глава Володимир Зеленски  Володимир Зеленски Володимир Зеленски  е украински актьор, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога във Вашингтон. Той дойде в Съединени американски щати на 21 декември при първото си пътешестване в чужбина от началото на пълномащабната инвазия на Русия.

Зеленски се срещна с президента на Съединени американски щати Джо Байдън  Джо Байдън Джо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 година в и произнесе тирада в Конгреса, като благодари на страната за поддръжката и прикани законодателите да продължат да оказват помощ на Киев.

Преди срещата на четири очи със Зеленски администрацията на Байдън разгласи нов пакет от военна помощ за Украйна на стойност 1,85 милиарда $, в това число системи за противовъздушна защита Patriot.
 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР