Сенатът на САЩ одобри изненадващо лесно двупартийния законопроект за ограничаване

...
Сенатът на САЩ одобри изненадващо лесно двупартийния законопроект за ограничаване
Коментари Харесай

САЩ затегнаха леко законите за притежание на оръжие

Сенатът на Съединени американски щати утвърди изненадващо елементарно двупартийния законопроект за ограничение пазаруването на оръжие. Това изглеждаше немислимо единствено допреди месец, като позитивният избор в Сената проправи пътя за дефинитивно утвърждение от Конгреса на най-сериозната смяна в това законодателство от десетилетия насам. В началото на седмицата президентът Джо Байдън подписа закона.

Реклама
Законът е резултат от договаряния сред 10 републиканци и 10 демократи, които започнаха след две всеобщи стрелби в Бъфало, Ню Йорк, и Увалде, Тексас, предишния месец. Мерките ще бъдат финансирани с 13 милиарда $ и ще доведат до по-засилени инспекции на най-младите купувачи на оръжие и ще направи по-трудно пазаруването на огнестрелни оръжия от хора, които имат прегрешения за домашно принуждение. Освен това законът ще помогне на страната да вкара правила, съгласно които управляващите ще могат да лишават оръжия от хора, които са оценени като рискови. Също по този начин ще бъдат финансирани локални стратегии за учебна сигурност, психологично здраве и предварителна защита на насилието.

Законопроектът също по този начин ще даде опция за по-продължителна инспекция на документи на малолетни жители на възраст от 18 до 20 години, когато желаят да си купят оръжие. Срокът се усилва от три на 10 дни, с цел да могат федералните и локалните чиновници да ревизират досиетата на младите евентуални купувачи.

Пакетът, който беше признат в годината на междинните избори, е надалеч от по-строгите ограничавания, към които демократите се стремят от години. Сред настояванията на демократите бяха възбрана на оръжията от щурмовия вид и оръжията с муниции с огромен потенциал, употребявани при убийствата през предишния месец. И въпреки всичко съглашението разреши на водачите на двете партии да разгласят победа и да покажат на гласоподавателите, че знаят по какъв начин да вършат компромис. В същия миг упованията на специалисти са, че това няма да има изключително въздействие върху електората на двете партии.

" Това не е лек за всички способи, по които насилието с оръжие визира нашата нация ", сподели водачът на болшинството в Сената Чък Шумър, чиято Демократическа партия е сложила промяната на оръжията като цел от десетилетия. " Но това е от дълго време закъсняла стъпка в вярната посока. Приемането на този законопроект за сигурност на оръжията е в действителност значимо и ще избави хора ", съобщи в Сената Шумър. Лидерът на малцинството в Сената Мич Макконъл съобщи, че тези оферти са подобаващи за жителите и от двете страни на барикадата. " Американците желаят конституционните им права да бъдат предпазени и децата им да бъдат в сигурност в учебно заведение. Те желаят и двете неща едновременно и тъкмо това ще реализира законопроектът пред Сената ", счита Макконъл. Върховният съд е на друга вълна В ход, който акцентира трайната мощ на консервативното въздействие, Върховният съд, чиито членове са най-вече републиканци, издаде решение, разширяващо правото на американците да носят оръжие обществено. Съдиите анулираха закон в Ню Йорк, който изискваше хората да потвърдят потребността от носене на оръжие, преди да получат лиценз за това.
Реклама
Съдът постанови, че законът, признат през 1913 година, нарушава правото на човек да " държи и носи оръжие " според Втората корекция на Конституцията на Съединени американски щати. Според демократите решението на Върховния съд може да има ужасни последствия за сигурността на оръжията в цялата страна, откакто решението на висшата правосъдна инстанция слага казус.

" Върховният съд е сбъркал с решението ", сподели в изявление сенатор Крис Мърфи, водещ договарящ на демократите по отношение на законодателството за сигурност на оръжията. " Дълбоко съм обезпокоен от желанието на съда да отнеме от изборните органи способността да пазят нашите гласоподаватели и това има в действителност съществени последствия за сигурността на нашата страна ", сподели Мърфи, чийто роден щат Кънектикът беше обиден от всеобща пукотевица в главно учебно заведение през 2012 година, при която починаха 26 души.
Свързани публикации Съединени американски щати се пробват да лимитират пазаруването на оръжие 12 юни 2022, 13:39 Обичаме си оръжието 10 юни 2022, 06:17 Вижте още публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Тодор Шишков
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР