Сенатът на САЩ избра наследник на Майк Помпейо на поста

...
Сенатът на САЩ избра наследник на Майк Помпейо на поста
Коментари Харесай

Антъни Блинкен е новият държавен секретар на САЩ

Сенатът на Съединени американски щати избра правоприемник на Майк Помпейо на поста държавен секретар – новият топ посланик на страната е Антъни Блинкен.

Горната камара на Конгреса утвърди 58-годишния демократ, препоръчан по-рано от администрацията на Джо Байдън с 78 гласа „ за “ и 22 „ срещу “, съобщи „ Асошиейтид прес “.

Държавният секретар е четвъртият правоприемник на президентски пост след вицепрезидента и ръководителя на Камарата на представителите.

Блинкен е служил като заместник-държавен секретар, както и заместник-съветник по националната сигурност в администрацията на Барак Обама.

Малко след утвърждението му, на гала в Държавния департамент той постави клетва на 7-ия етаж в постройката на институцията. Очаква се новият държавен секретар да извършва служебните си отговорности от през днешния ден.

„ Американското водачество към момента има значение “, съобщи Блинкен по време на чуването му на 19 януари. Той даде обещание администрацията на Байдън да подходи към света както със примирение, по този начин и с убеденост, отбелязвайки, че „ имаме доста работа вкъщи, с цел да подобрим ситуацията си в чужбина “.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР