Сенатът на френския парламент одобри вписването на абортите във френската

...
Сенатът на френския парламент одобри вписването на абортите във френската
Коментари Харесай

Франция вписва абортите в конституцията си

Сенатът на френския парламент утвърди вписването на абортите във френската конституция.

С 267 гласа " за " и 50 " срещу " текстът беше признат, макар сдържаната позиция на някои сенатори от десницата и центъра, и без да бъдат правени промени в плана на държавното управление.

В края на януари и долната камара гласоподава с голямо болшинство в поддръжка на законопроекта. Президентът Еманюел Макрон приветства решението и разгласи, че привиква във Версай в понеделник целия състав на Народното събрание, с цел да бъде публично вписана " обезпечената независимост на непринудено спиране на бременността ".

" Сенатът отвори нова страница във връзка с правата на дамите. Този избор е исторически. Ние сме първата страна в света, записала тази независимост в своята конституция. Този избор удостоверява, че дамите в нашата страна на свободни ", съобщи министърът на правораздаването на Франция Ерик Дюпон-Морети.

" Убедена съм, че и други дами ще стартират сходна битка и в други европейски страни ", сподели Мелани Вожел, сенатор от Зелената партия.

" На всеки девет минути по света умира по една жена поради противозаконен аборт. Тази борба е за тях ", изясни Лоранс Росиньол, сенатор социалист.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР