Сенатът на американския Конгрес утвърди за директор на ЦРУ ветерана

...
Сенатът на американския Конгрес утвърди за директор на ЦРУ ветерана
Коментари Харесай

Сенатът на американския Конгрес утвърди номинацията на Уилям Бърнс за шеф на ЦРУ

Сенатът на американския Конгрес утвърди за шеф на Централно разузнавателно управление на САЩ ветерана посланик Уилям Бърнс, съобщи Ройтерс.

Това става в миг, в който американското държавно управление би трябвало да се оправи със закани, идващи от Китай, Русия, Иран и от други места от света. Гласуването стана допустимо, откакто сенаторът републиканец Тед Круз отдръпна ветото си над кандидатурата на Бърнс.

Бърнс е някогашен дипломат на Съединени американски щати в Русия и в Йордания. Той е работил в системата на Държавния департамент над 30 години както при президенти републиканци, по този начин и при демократи. При чуването си предишния месец в Сената той увери, че ще дава на Белия дом откровени и неподправени разследващи данни. По време на чуването си той дефинира Китай като страна, която съставлява най-големия геополитически тест за Съединени американски щати и сподели, че Русия си остава мощна, мощна и разрушителна опасност.

Бърнс беше признат добре от републиканците по време на чуването в Сената, само че одобряването му се забави поради Круз. Сенаторът сподели, че ще отдръпна възражението си единствено в случай че американската администрация извърши законовите си отговорности да рапортува и глоби корабите и фирмите, изграждащи новия газопровод от Русия, който среща мощна опозиция от Съединени американски щати и от Източна Европа, отбелязва Асошиейтед прес.

Миналия месец администрацията на Джо Байдън наложи наказания на съветски кораб и на притежателя му поради тяхната работа по газопровода. А в този момент държавният секретар Антъни Блинкън дефинира газопровода като неприятна договорка, предопределена да раздели Европа и да отслаби европейската енергийна сигурност. Малко по-късно изказване Круз подвигна ветото си над номинацията на Бърнс и той бе утвърден от Сената.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР