Сенатът (горната камара) на американския Конгрес ще пристъпи към разглеждане

...
Сенатът (горната камара) на американския Конгрес ще пристъпи към разглеждане
Коментари Харесай

Казусът “импийчмънт“ в Сената: Час след встъпването в длъжност на Байдън

Сенатът (горната камара) на американския Конгрес ще пристъпи към разглеждане на обвиняванията против 45-тия президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп в границите на процедурата по импийчмънт един час след церемонията по встъпване в служба на новия държавен глава Джо Байдън на 20 януари, оповестява Българска телеграфна агенция, като се базира на уеб страницата на в. " Политико ".

По сведения на изданието сенаторите ще стартират да преглеждат обвиняванията против Тръмп, повдигнати от Камарата на представителите, в 13:00 ч. на 20 януари (20:00 ч. бълг. време), в случай че всички 100 сенатори не решат друго, само че тази възможност е дребна.

По традиция тържествената гала по встъпване в служба на новия американски президент се организира на стъпалата на Капитолия тъкмо в 12:00 ч. на обяд.

Сенаторите ще би трябвало да дадат единодушие и за паралелното разглеждане на процеса по импийчмънт дружно с одобряването на кадровите назначения на Байдън и реализацията на неговите законодателни начинания.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР