Сенатът гласува за приемането на мащабния законопроект на демократите за

...
Сенатът гласува за приемането на мащабния законопроект на демократите за
Коментари Харесай

Конгресът на САЩ е на крачка от ключова сделка за климата

Сенатът гласоподава за приемането на огромния законопроект на демократите за опазването на здравето и климата и го изпрати в Камарата на представителите, което е забележителна победа за президента Джо Байдън и неговата партия, разяснява Си Ен ЕН.

Законопроектът - наименуван Закон за понижаване на инфлацията - ще съставлява най-голямата инвестиция в региона на климата в историята на Съединени американски щати и ще внесе обилни промени в здравната политика, като за първи път ще даде на програмата на Обама за здравно обезпечаване " Медикеър " Medicare правото да договаря цените на някои медикаменти с рецепта и ще удължи с три години изтичащите дотации за опазване на здравето .
 Байдън бори климатичните промени с 2,3 милиарда $
Байдън бори климатичните промени с 2,3 милиарда $

Не разгласи изключително състояние на федерално равнище

Законодателството ще понижи недостига, ще бъде платено посредством нови налози - в това число 15 % най-малък налог за огромните корпорации и 1 % налог върху противоположното изкупуване на акции - и ще увеличи събираемостта на данъчната работа.

То ще докара до над 700 милиарда $ държавни доходи за 10 години и ще похарчи над 430 милиарда $ за понижаване на въглеродните излъчвания и удължение на дотациите за здравно обезпечаване по Закона за наличното опазване на здравето, а останалите нови доходи ще се употребяват за понижаване на недостига.

Сумата от 369 милиарда $ за дейности в региона на климата е част от пакет, наименуван Закон за понижаване на инфлацията, напомня Би Би Си.

Законодателството има за цел да помогне за понижаване на въглеродните излъчвания в Съединени американски щати с 40% до 2030 година

Сенатът одобри законопроекта в неделя. Камарата на представителите, където демократите имат болшинство, може да го утвърди в петък.

Някои републиканци обявиха, че ще се опитат да забавят или блокират напредъка на законопроекта, който включва и 64 милиарда $ за опазване на здравето.
 Тръмп разкритикува политиката на Байдън
Тръмп разкритикува политиката на Байдън

Съединени американски щати са станали посмешище, счита някогашният президент

Законодателството ще бъде най-голямата до момента инвестиция на Съединени американски щати в чиста сила. То обаче е смален вид на доста по-широка мярка, която доста демократи се надяваха да одобрят предходната година.

Мерките за индустрията в законопроекта включват данъчни облекчения за развиването на чиста сила, които ще оказват помощ за покриване на високите първични разноски. Ще бъде основан нов " ускорител на технологиите за чиста сила " на стойност 27 милиарда $ , който ще подкрепя развиването на технологиите за възобновима сила.

Същевременно някои семейства ще могат да получат данъчен заем в размер до 7500 $ за закупуване на електрически автомобил и 4000 $ за използван автомобил.

Ще бъдат отпуснати и 60 милиарда $ на общности, които са потърпевши най-вече от замърсяването с изкопаеми горива.

Президентът Джо Байдън, който назова законопроекта " исторически ", даде обещание да върне Съединени американски щати на интернационалната сцена в региона на дейностите по климата. През април предходната година той се ангажира да понижи излъчванията на парникови газове в Съединени американски щати с най-малко 50 % до 2030 година

Миналия месец той разгласи 2,2 милиарда $ за подкрепяне на построяването на инфраструктура, която да може да устоя на рискови метеорологични условия и естествени бедствия.

През последните години Съединени американски щати бяха наранени от смъртоносни наводнения и горски пожари.

Анализатори показват, че Бразилия, Китай и Индия също би трябвало интензивно да работят за зелена стопанска система.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР