Няма доказателства за активен стрелец, след като сградата на Сената беше блокирана, твърдят служители

...
Сенатът беше блокиран в сряда следобед, тъй като полицията на
Коментари Харесай

Сенатът беше блокиран в сряда следобед, тъй като полицията на Капитолия на САЩ разследва съобщенията за активен стрелец в офис сградата на Ръсел, поставяйки Капитолийския хълм на нокти повече от две години след нападението от 6 януари 2021 г.

Но след като някои служители избягаха от сградата след тревожно телефонно обаждане и полицията инструктира други от страната на Сената на Капитолия да се скрият в офисите си със заключени врати, правоприлагащите органи не откриха доказателства за активен стрелец, според множество източници.

Шефът на полицията в Капитолия на САЩ Том Мангър каза пред репортери, че „може да е било фалшиво обаждане“ и че няма потвърждение за активен стрелец, след като повече от 200 полицаи обиколиха врата на врата, за да се уверят, че всичко е наред.

„Засега нищо. … Никой не е чул изстрели“ и „няма жертви“, добави той. И трите офис сгради на Сената са почистени от всякакви заплахи.

Говорител на столичното полицейско управление казва, че "няма доказателства за ранени" и в момента те "не могат да обосноват" обаждането.

Напрегнатият следобед идва, когато мерките за сигурност във Вашингтон започват да се засилват преди очакваното появяване на бившия президент Доналд Тръмп в четвъртък във федерален съд, разположен на няколко пресечки от Капитолия на САЩ. Тръмп беше обвинен във вторник по криминални обвинения от голямо федерално жури в разследването на специалния прокурор Джак Смит за опитите за отмяна на изборите през 2020 г., довели до атаката на 6 януари срещу Капитолия на САЩ.

В сряда служителите на Сената получиха сигнал от USCP малко преди 15:00 часа. EST.

„Поради заплаха за сигурността вътре в сградата, незабавно: влезте във вашия офис или в най-близкия офис; вземете аварийно оборудване и посетители; затворете, заключете и стойте далеч от външните врати и прозорци“ и „Ако сте на обществено място, намерете място, където да се скриете или потърсете прикритие“, наред с други указания.

Публикация в социалните медии, която дава началото на битката от USCP в 14:45 ч. EST каза: „Нашите служители претърсват в и около офис сградите на Сената в отговор на тревожно обаждане на 911.“

„Ако сте вътре в сградите на Сената, всички вътре трябва да се скрият на място, тъй като докладът беше за възможен активен стрелец. Трябва да се отбележи, че нямаме потвърдени съобщения за изстрели“, продължава публикацията.

Законодателите са извън Вашингтон в почивката си през август.

Морган Римър и Клеър Форан от CNN допринесоха за този доклад.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР