Сен Пиер е град в югозападната част на остров Реюнион

...
Сен Пиер е град в югозападната част на остров Реюнион
Коментари Харесай

Как отбор от остров Реюнион постигна исторически успех в Купата на Франция

Сен Пиер е град в югозападната част на остров Реюнион в Индийския океан, само че в събота вечер стана един от най-популярните във Франция. Причината е, че локалният тим " JS Сен Пероас " реализира историческа победа в шампионата за Купата на Франция.

Островитяните победиха " Ниор " с 2:1, с цел да се класират измежду най-хубавите 32 тима в конкуренцията.

" JS Сен Пероас " е първият аматьорски тим от остров Реюнион, който е територия на Франция, намираща се сред Мадагаскар и Мавриций, който печели в мач за купата. Освен това футболистите на тима пропътуваха близо 10 хиляди километра, с цел да гостуват на втородивизионния " Ниор ".

Головете за отбора вкараха 39-годишният Жерар Юбер и Райън Понти.

Около стотина почитатели пътуваха с тима, с цел да го поддържат и чакат жребия за идната фаза. В нея " JS Сен Пероас " може да се изправи против " Бордо " или " Марсилия ", които са в същата половина на схемата.

" JS Сен Пероас " е тимът, от който стартира кариерата си Димитри Пайе. Тимът води с четири точки на върха в локалното състезание и е на път да завоюва пета поредна купа.

В Купата на Франция могат да вземат участие тимове от някогашните френски колонии. Дотук това са правили клубове от Гваделупа, Френска Гвиана, Мартиника, Нова Каледония, Таити, Сен Мартен, Реюнион, Майота, както и Сен Пиер и Микелон. Единствено отборът от Гвиана " Льо Желдар " съумя да доближи до тази фаза на конкуренцията.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР