Клобучар относно защитата на Греъм за изборите през 2020 г. в Джорджия: „Хайде сега“

...
Сен. Ейми Клобучар (D-Min.) в неделя отхвърли твърденията на сенатор
Коментари Харесай

Сен. Ейми Клобучар (D-Min.) в неделя отхвърли твърденията на сенатор Линдзи Греъм (R-S.C.), че участието в процес на щатски избори е в съответствие с работата на сенатор в САЩ.

В интервю за „Inside with Jen Psaki“ на MSNBC Клобучар се въздържа от изрични коментари за Греъм, отбелязвайки, че прокурорите са решили да не придвижват напред с обвинение срещу него и че „като бивш прокурор“, тя каза, „вярвам в действителните доказателства и факти.“

„Но неговата гледна точка относно изборите“, каза Клобучар, „Искам да кажа, хайде сега.“

Клобучар направи общото дело срещу тези, които твърдят обвинение беше несправедливо и отбеляза, че бившият президент Тръмп е изправен пред четири отделни обвинения в дела с избирателни райони, които са значително различни един от друг.

„Имаме кандидат за президент, Доналд Тръмп, който е обвинен на четири различни места , с различни хора, големи съдебни заседатели, и аз съм виждал тази система на голямото жури отблизо. От различни слоеве на живота в щати от Джорджия до Ню Йорк, на места от Флорида, толкова различни са тези от окръг Колумбия, които са решили да повдигнат обвинения срещу бившия президент по различни обвинения. Това е, което гледам в момента“, каза тя.

„В Америка законът е цар. Президентът не е крал, без значение колко пари и колко реторика и колко много хвърля върху нещата“, каза Клобучар. „Законът е този, който е крал и това е, което виждате да се случва в момента със съдебните преследвания на онези, които са участвали във въстание в Капитолия на Съединените щати, и това, което виждате в текущите производства.“

Коментарите на Klobuchar дойде, след като доклади в петък разкриха, че голямото жури на окръг Фултън препоръча обвинения срещу Греъм, но прокурорите отказаха да ги преследват.

Греъм защити широко разпространеното обаждане до държавния секретар на Джорджия Брад Рафенспергер (дясно) по това време и твърди, че действията му са в съответствие с ролята му на сенатор и председател на съдебната комисия на Сената. Той също така отбеляза, че е гласувал за удостоверяване на изборите в крайна сметка за президента Байдън.

„Това, което направих, беше в съответствие с работата ми като сенатор на Съединените щати, председател на съдебната комисия. Мисля, че тази система, тази държава излиза от релси. И трябва да внимаваме да не използваме правната система като политически инструмент“, каза Греъм пред репортери в отговор на новината в петък.

За последните новини, времето, спорта и поточно видео, отидете на Хълмът.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР