Семплото приложение Notepad, вградено в Windows 11, ще може да

...
Семплото приложение Notepad, вградено в Windows 11, ще може да
Коментари Харесай

Важно подобрение в Notepad: проверка на правописа


Семплото приложение Notepad, вградено в Windows 11, ще може да поправя текст
(снимка: CC0 Public Domain)

Microsoft продължава да усъвършенства функционалността на своето приложение Notepad, вградено в Windows 11. Скорошна актуализация за членовете на програмата Windows Insider вкарва дълго чакана функционалност: инспекция на правописа.

Понастоящем налична в каналите Dev и Canary на Windows Insider, новата функционалност за инспекция на правописа се интегрира безпроблемно в Notepad. Потребителите могат да получат достъп до актуализацията, като конфигурират Notepad версия 11.2402.18.0 през Microsoft Store, разясни Windows Latest.

Функцията за инспекция на правописа в Notepad е сходна на тази в приложения като Microsoft Word и браузъра Edge. Неправилно изписаните думи автоматизирано се маркират с алено наблягане, подканвайки потребителите да поправят евентуални неточности. За да поправят грешките, потребителите могат просто да щракнат с десния бутон върху подчертаната дума, с цел да видят лист с препоръчани корекции.

Подобрявайки в допълнение преживяването при писане, Microsoft включи функционалност за автоматизирано поправяне в обновения Notepad. Тази функционалност автоматизирано поправя постоянно срещаните правописни неточности, до момента в който потребителят вкарва текст, като в допълнение рационализира процеса на редактиране.
още по темата
Възможностите за инспекция на правописа на Notepad обгръщат голям брой езици, предлагайки по-широка езикова поддръжка за консуматори по целия свят. Така че включването на инспекция на правописа в Notepad съставлява забележителна стъпка напред за приложението.

Тази интеграция отстрани нуждата потребителите да превключват сред разнообразни стратегии за базово редактиране на текст и инспекция на правописа. С новата функционалност, работеща по дифолт, потребителите могат да се възползват безпроблемно от преимуществата на инспекцията на правописа в познатата среда на Notepad.

В момента функционалността за инспекция на правописа е налична за членовете на програмата Windows Insider посредством най-новата тестова версия на Windows 11 в каналите Dev и Canary. За достъп до тази функционалност потребителите би трябвало да актуализират Notepad до версия 11.2402.18.0 посредством Microsoft Store, което им гарантирай, че са в крайник с най-новите усъвършенствания на този значим инструмент за работливост.

Интегрирането на инспекция на правописа в Notepad е забележителна крачка в напъните на Microsoft да обогати потребителското преживяване на Windows. Чрез включване на функционалности, нормално налични в по-развити приложения за редактиране на текст, Microsoft дава благоприятни условия на потребителите с мощни, само че налични принадлежности за ежедневни задания.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР