Семинарът събра стотици младежи от цялата странаСъвети към младите в

...
Семинарът събра стотици младежи от цялата странаСъвети към младите в
Коментари Харесай

Илхан Кючюк към младите хора: ЕС е конкурентна среда с възможности, които не бива да пропускаме

Семинарът събра стотици младежи от цялата страна

Съвети към младите в Движение за права и свободи по отношение на включването на младежите в политиката и визията им за облика на Европейски Съюз, даде водачът на европейските либерали Илхан Кючюк. Младежи от цялата страна взеха присъединяване в семинара „ Младите хора и бъдещето на Европа ”, който се организира през уикенда в Стара Загора. Форумът бе проведен с поддръжката на евродепутата. Специално присъединяване в семинара на младежите взе и ръководителят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ.

„ Европа отговоря на упованията на младежите и им дава благоприятни условия за обмяна на хрумвания, за обучение и реализация. Българските жители имат огромни упования от Европейски Съюз, само че най-важното е да стане ясно, че европейското поданство е продължение на националното. Ние сме в конкурентна среда, Европейски Съюз е среда с благоприятни условия, от които би трябвало да се възползваме. “, съобщи Кючюк към младежите.

По думите на евродепутата през тези 15 години участие в Европейски Съюз, България постоянно е работила на изчакване, а основен миг за развиването на една страна е да стане част от механизма за взимане на решение. Той бе безапелационен, че позицията на страната би трябвало да се изкове в националните държавни управления и да се пази отвън границите й.

„ В Европейски Съюз единството при решаването на всяка една рецесия е от основно значение, а Европа ще се изправи, в случай че прави обединения с демократичните страни. Политическото единение би трябвало да бъде обезпечено. Идеята за Европа не е изгубена, само че тя има смисъл, в случай че за нея се приказва от самото начало в политическите диспути. За да вземем най-хубавото от Европейски Съюз, всеки младеж би трябвало да знае какво му дава Европейски Съюз. Трябва да потърсим нов смисъл на съществуването на Европейски Съюз. Състезаваме се в границите на едно пространство, което би трябвало да сме конкурентноспособни. “, разяснява Кючюк в отговор на въпрос от публиката.

По време на форума панелистите обсъждаха с аудиторията тематики като Шенген, приемане на еврото в България, енергийната рецесия, Зелената договорка, мигрантската рецесия и геополитиката на Европейски Съюз.

Участници в панелите бяха още кмета на община Белица Радослав Ревански, народните представители от Младежко Движение за права и свободи Сезгин Мехмед, Ертен Анисова, Анджей Джандев, Небие Кабак, Осман Мурадов и др.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР