Семейството на тийнейджър, за когото се твърди, че е платил

...
Семейството на тийнейджър, за когото се твърди, че е платил
Коментари Харесай

Би Би Си уволни водещ , за когото се твърди, че е платил 80 000 лв. за сексуални снимки на тийнейджър

Семейството на младеж, за който се твърди, че е платил 35 000 паунда (80 000 лева) на звезда от Би Би Си за фотоси със полов темперамент, е смутено от последния отговор на корпорацията, заяви медията, цитирайки в. " Сън ".

Семейството твърди, че " никой от компанията не им се е обадил за уместно изявление след първичната тъжба " през май, оповестява вестникът. Неназованият водещ е уволнен. Би Би Сисъобщи, че работи допустимо най-бързо, с цел да откри обстоятелствата.

Твърденията, че водещият е почнал да заплаща на младежа за интервал от три години, започвайки, когато младежът е бил на 17 години, бяха обявени за първи път в " Сън " в петък. Семейството заявявапред вестника, че в началото са се разочаровали през месец май, когато водещият е останал в ефир, макар че са уведомили Би Би Си за своите опасения. Тогава родителите на пострадалия вземат решение да се свържат с вестника. Изразени са опасения по отношение на процеса на подаване на тъжби на Би Би Си - на първо място какви стъпки са подхванати за разпит на неназования водещ и за по-нататъшно следствие. Корпорацията ще се срещне с полицията, с цел да обсъдят въпроса.

В изказване в неделя, в което се афишира, че член от личния състав е отхвърлен, Би Би Си споделя, че работи допустимо най-бързо „ за определяне на обстоятелствата, с цел да осведоми вярно за подобаващите последващи стъпки “. „ Би Би Си за първи път научи за недоволство през май “, се споделя в известието. „ В четвъртък ни бяха отправени нови обвинявания от друго естество и в допълнение към нашите лични запитвания, ние се свързахме и с външни органи, в сходство с нашите протоколи. “ Добавят, че щебъде предоставенадопълнителна актуализация през идващите дни.

В нова публикация, оповестена от " Сън " в неделя вечерта, вестникът споделя, че фамилията е смутено от формулировката на неделното изказване на Би Би Си. Твърди се също, че водещият на Би Би Си е направил това, което назовават две " под паника позвънявания " на младежа - който в този момент е на 20 години - след излизането на репортажа на " Сън ". Твърди се, че водещият попитал младежа " Какво си направил? " и го помолил да се обади на майка си, с цел да я накара да " спре следствието ", написа вестникът. BBC News не съумява да ревизира тези изказвания.

Културният редактор на Би Би Си Кейти Разал споделя, че първото изказване на корпорацията наподобява допуска, че първичното ѝ следствие може да е било възпрепятствано от неналичието на отговор от фамилията. В изказването, публикувано в петък, Би Би Си осведоми, че " интензивно " се опитвада говорис " тези, които са се свързали " с медията, " с цел да потърси повече детайлности и да разбереситуацията ".

„ Ако не получим отговор на нашите опити или не получим спомагателен контакт, това може да ограничи напредъка ни, само че това не значи, че нашите запитвания стопират. Ако в даден миг излезе нескрито или бъде предоставена нова информация – в това число посредством вестници – ще бъде действано по подобаващ метод, в сходство с вътрешните процеси “, добавя Би Би Си.
Хронологията досегаПетък, 19 май: Семейството на младежа се оплаква на английската медия за държанието на един от водещите, съгласно “The Sun “.Четвъртък, 6 юли: Твърдения " от друго естество " са отправени към Би Би Си, съгласно генералния шеф Тим Дейви.Петък, 7 юли: “The Sun “ разгласява изказвания, че водещ на BBC е платил на младеж £35 000 (80 000 лева) за фотоси с очевиден полов темперамент.Събота, 8 юли: “The Sun “ разгласява повече детайлности за хипотетичните дейности на водещия.Неделя, 9 юли: Би Би Си удостоверява, че водещият е отхвърлен и че корпорацията е в контакт с полицията.
Майката на младежа сподели пред Sun, че детето ѝ е употребило парите от хипотетичните заплащания, с цел да финансира навика си към крек кокаин. В събота тя предизвести, че в случай че хипотетичните заплащания продължат, детето ѝ " ще почине ", заяви Sun. Вестникът написа, че тя също по този начин твърди, че фотография на водещия по долни дрехи е била направена като част от видео диалог с нейното дете.

В изказване в неделя вечерта Met Police споделя, че полицията се е свързала с BBC, само че „ не е направено публично препращане или обвиняване “. Необходима е повече информация, преди полицията да може да дефинира какви " по-нататъшни дейности би трябвало да последват ", сподели представител на Met.

В имейл до личния състав на BBC в неделя генералният шеф Тим Дейви споделя, че сходни изказвания се одобряват " необикновено съществено " и корпорацията работи бързо за определяне на обстоятелствата и " с цел да подсигурява, че тези въпроси се преглеждат заслужено и деликатно ". Той също по този начин осъди " голословните клюки " онлайн за някои водещи, работещи в BBC.

След първия репортаж на Sun, редица водещи на BBC се обърнаха към обществените медии, с цел да отрекат, че са въпросната звезда, в това число Райлън Кларк, Джереми Вайн, Ники Кембъл и Гари Линекер. Културният секретар Луси Фрейзър също организира незабавни диалози с господин Дейви (генералният шеф на BBC) в неделя. Говорейки в Twitter, тя сподели, че в този момент е значимо да се даде на BBC " пространство да организира своето следствие, да откри обстоятелствата и да предприеме подобаващи дейности ".
Как BBC News отразява историите за BBC?
С истории като тази публицистите на BBC News се отнасят към BBC по същия метод, както към всяка друга организация, за която новинарската работа оповестява. И както при всяка друга организация, BBC News би трябвало да изиска отговор от управлението на BBC или службите на BBC и да се свърже с пресцентъра на BBC за публични изказвания. Понякога публицисти от BBC се обръщат към висши мениджъри за непланирани изявленията - известни като " на прага " в новинарския бизнес.

Освен това от време на време им се оферират и изявленията с управлението - като това с господин Дейви за абсурда с Гари Линекер. И когато това се случи, те знаят, че ще бъдат тествани в и отвън BBC за това какъв брой добре държат виновен шефа си.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР