Семейството на Тереза ​​Лий Скалф е търсило името на човека,

...
Семейството на Тереза ​​Лий Скалф е търсило името на човека,
Коментари Харесай

Убийството на тази медицинска сестра във Флорида остана неразкрито в продължение на 3 десетилетия. Сега ДНК доказателства свързват престъплението с нейния убиец

Семейството на Тереза ​​Лий Скалф е търсило името на индивида, умъртвил техен обичан повече от три десетилетия.

Сега, с помощта на нов ДНК разбор, фамилията на Скалф има отговор – и някакво сходство на привършване – тъй като следователите споделят, че са разкрили случая с убийството от 1986 година

Доналд Дъглас, който е бил на 33 години по това време, е виновен за гибелта на Скалф, сподели офисът на шерифа на окръг Полк в известие за пресата в понеделник. Дъглас умря от естествена гибел през 2008 година на 54-годишна възраст, оповестиха от отдела.

29-годишната Скалф е била цел на 27 октомври 1986 година на „ полово стимулирано “ нахлуване, което приключило с нейното ликвидиране в дома й в Лейкланд, Флорида, където била „ тежко нарязана и имала обилни защитни рани по ръцете си “, съгласно службата на шерифа на окръг Полк.

Даян Лин Дан умря на 2 май 1988 година Обстоятелствата към това, което е довело до гибелта й, остават тайнственост, 34 години по-късно - само че нейният палач най-сетне е прочут. Даян Лин Дан умря на 2 май 1988 година Обстоятелствата към това, което е довело до гибелта й, остават тайнственост, 34 години по-късно - само че нейният палач най-сетне е прочут. Отдел на шерифа на окръг Сан Диего

„ Той я намушка нападателно и я наряза “, сподели шерифът на окръг Полк Грейди Джъд на конференция в понеделник, отбелязвайки, че Скалф е бил съвсем обезглавен.

През 1986 година следователите събраха доказателства от мястото на престъплението, в това число кръв, която не принадлежеше на Скалф, сподели отделът на шерифа. Тази проба беше изпратена и въведена в Системата за смесен ДНК показател (CODIS), база данни, съдържаща ДНК профили на наказани нарушители, неразгадани доказателства от мястото на престъплението и изчезнали лица на локално, щатско и национално равнище.

Дъглас не е имал престъпно минало, сподели офисът на шерифа, и по тази причина той не се е появил в системата.

Освен това тялото на Дъглас е било кремирано след гибелта му, тъй че неговата ДНК в никакъв случай не е била получена от управляващите или въведена в базата данни за съпоставяне, съгласно офиса на шерифа.

Доналд Дъглас. Детективите получиха ДНК проба от наследник на Дъглас и посредством генетичен разбор на ДНК потвърдиха, че кръвта, открита на мястото на убийството, съответствува с Дъглас. class= Доналд Дъглас. Детективите получиха ДНК проба от наследник на Дъглас и посредством генетичен разбор на ДНК потвърдиха, че кръвта, открита на мястото на убийството, съответствува с Дъглас. Офисът на шерифа на окръг Полк

През 2022 година офисът на шерифа сподели, че си партнира с Othram, основана в Тексас частна лаборатория, профилирана в правосъдна генетична генеалогия, за разбор на кръвната проба, сподели офисът на шерифа.

Отрам „ проучва кръвта на обвинения и те съумяха да стеснят обсега до далечни родственици на към момента незнайния обвинен “, сподели офисът на шерифа.

След това детективите наблюдаваха диря през родословие, което ги води назад в Лейкланд и в последна сметка фамилията Дъглас, Брайън Бручи, представител на офиса на шерифа на окръг Полк, сподели пред CNN във вторник.

„ В последна сметка детективите стесниха търсенето си до близки родственици на Доналд Дъглас, които живееха директно зад госпожа Скалф по време на убийството й “, сподели офисът на шерифа.

Джон Майкъл 68-годишният Ирмър беше изправен пред правосъдна зала в Бостън в понеделник и упрекнат в убийството на 24-годишната Сюзън Марсия Роуз на 30 октомври 1979 година Ирмър се вижда отчасти прикрит от врата, зад която стоеше по време на делото. class= 68-годишният Джон Майкъл Ирмър беше изправен пред правосъдна зала в Бостън в понеделник и упрекнат в убийството на 24-годишната Сюзън Марсия Роуз на 30 октомври 1979 година Ирмър се вижда отчасти прикрит от врата, зад която стоеше по време на делото. WHDH

Детективите получиха ДНК проба от наследник на Дъглас и посредством генетичен разбор на ДНК потвърдиха, че кръвта, открита на мястото на убийството, съответствува с Дъглас, съгласно офиса на шерифа.

„ ДНК профилът демонстрира 100% убеденост на биологична връзка родител/дете спрямо ДНК профила на сина на Дъглас “, споделиха от службата.

И макар че на въпроса „ кой “ е умъртвил Скалф е отговорено, за какво тя е била убита преди 37 години, остава мистерия.

„ Най-любящият човек “

Скалф беше здравна сестра и майка, чийто наследник беше на 8 години по това време, сподели Пам Скалф, една от сестрите на Тереза.

Майката на Скалф, Бети Скалф, е разкрила тялото на щерка си в деня, в който е била убита, споделиха Джъд и фамилията на Скалф на конференция в понеделник.

01 devarus hampton court външен тип 022723 WCVB

Тъй като 911 към момента не беше повсеместен през 1986 година, Бети Скалф се обади на полицията за помощ, откакто откри магнит с номера на полицейското ръководство в хладилника в дома на щерка си, сподели Пам Скалф.

Семейство Скалф изрази дълбока признателност на управляващите за продължаването на следствието на убийството през годините. Цялото семейство Скалф работи в опазването на здравето с помощта на Тереза, съгласно Пам Скалф.

„ Тереза ​​беше прелестен човек, най-любящият човек “, сподели Пам Скалф. „ Тя не заслужаваше това. Семейството ни не заслужаваше това. ”

„ Всичко, което желая да кажа е, че съм на 84 години. Доживях, с цел да видя това направено “, сподели Бети Скалф, „ Мисля, че по тази причина живях толкоз дълго. “

Крис Бойет от CNN способства за този отчет.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР