Семейството на сръбския президент Александър Вучич е било подслушвано незаконно

...
Семейството на сръбския президент Александър Вучич е било подслушвано незаконно
Коментари Харесай

Престъпници над 1500 пъти подслушвали Вучич

Семейството на сръбския президент Александър Вучич е било подслушвано нелегално 1572 пъти. Това заяви след съвещанието на Съвета по национална сигурност в Белград вътрешният министър Александър Вулин. Пресконференцията бе излъчена онлайн от държавната телевизия РТС.
Подслушвани са диалози на брата на президента Андрей Вучич и по-големия му наследник Данило, на шефа на разследващата работа БИА Братислав Гашич, кмета на Нови Сад и зам.-председател на СПП Милош Вучевич, външния министър Никола Селакович, депутата Владимир Джуканович и ръководителя на ФК " Цървена звезда " Звездан Терзич.
 Скандал с подслушване на сръбския президент Скандал с подслушване на сръбския президент
Скандал с подслушване раздруса Сърбия. Според локалния вестник " Курир ", година и половина служители на реда са подслушвали президента Александър В...
Според Вулин " диалозите са били сваляни на хартия и по-късно са били излъчени на чиновници от вътрешното министерство ". Искам да оповестя, че " всички забъркани в незаконното подслушване се провалиха по време на разпита с детектора на лъжата ", сподели още Вулин. " Подобно нещо в никакъв случай повече не би трябвало да се случва на никого в Сърбия. Разпитахме огромен брой чиновници както на вътрешното министерство, по този начин и на членове на БИА - Агенцията за информация и сигурност ", акцентира Вулин и разясни, че всичко е предадено на прокуратурата за битка против проведената престъпност.
Вътрешният министър заяви, че в страната " е разрушена незаконната група Беливук-Милкович ". По време на конференцията бяха показани фотоси с убити лица и фотографии със арестувано оръжие и муниции. Вулин прикани " възрастните фенове да не разрешават техните деца да гледат фотосите ".
Президентът Вучич посочи, че по време на съвещанието на Съвета по национална сигурност са били разисквани няколко точки, а първата е била обвързвана с казуса с Косово.
" Сърбия се намира в тежка обстановка. Очакваме обновяване на разговора сред Прищина и Белград при започване на месец май. Ще бъдем подготвени за тези договаряния. В цялата западна част от света се чака Сърбия да одобри независимостта на Косово. Ние ще пазиме държавните и националните ползи. Ще пазиме това, което може да защитим ", сподели Вучич и разясни, че " Белград ще желае осъществяването на Брюкселските съглашения ", съобщи Агенция " Танюг ".
 Почти цялостен локдаун в Сърбия за уикенда Почти цялостен локдаун в Сърбия за уикенда
В Сърбия от събота от 12:00 часа до понеделник в 6:00 часа ще работят единствено магазините за храна, аптеките и бензиностанциите, реши на дн...
Второта точка е била обвързвана с. " Умолявам възрастните хора да се имунизират. Умолявам ги в името на Бога. В някои общини процентът на имунизираните лица над 65 години е доста дребен. В момента от първата доза имаме още 600 000 ваксини. Сърбия поръча общо над 14.8 милиона ваксини и още две медикаменти за избавяне на най-застрашените лица. Става въпрос за чудовищно скъпи медикаменти. Тези лекарства към този момент са платени от нас. Освен Сърбия в Европа от тези медикаменти са поръчани още от Германия, Чехия и Унгария. Първото ще дойде при започване на месец април, а второто през месец май ", сподели още Вучич.
Останалите точки от съвещанието на Съвета по национална сигурност са били свързани с битката против проведената престъпност и подсигуряването на спомагателни екипировки и въоръжение за вътрешното министерство, за военните и спецслужбите и по-специално за БИА.
На съвещанието са участвали: министър председателят Ана Бърнабич, министърът на защитата Небойша Стефанович, на вътрешните работи Александър Вулин, на финансите Синиша Мали, на външните работи Никола Селакович, на правораздаването Мая Попович, шефът на БИА Братислав Гашич, началникът на Генералния щаб Милан Мойсилович, основният прокурор Загорка Доловац и шефът на полицията Владимир Ребич.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР