Семейството на момче, починало от в Тексас, заведе дело за

...
Семейството на момче, починало от в Тексас, заведе дело за
Коментари Харесай

Семейство обвини държавата за смъртта на сина си, поиска 100 млн. долара

Семейството на момче, умряло от в Тексас, заведе дело за 100 000 000 $ против Съвета за електрическа надеждност в щата (ERCOT). Това е група от енергийни компании, която обслужва към 90% от потребителите в щата и локалната сила компания Entergy. Според първичната информация, Кристиан Павон е умрял в град Конро, откакто е прекарал нощта в каравана , която е останала без топлота и светлина заради солидни спирания на електрозахранването, осведоми ТАСС. Семейството на умрелия твърди, че момчето е той е умрял от хипотермия , само че формалната причина за гибелта към момента не е открита.
Entergy изрази съболезнованията си за гибелта на Павон. " Изключително сме натъжени от гибелта на човек в нашия регион. Нямаме право да разясняваме заради актуалното правосъдно произвеждане ", се споделя в изказване на компанията. В същото време ERCOT изрази убеденост, че локалните енергийни компании са взели вярното решение, като са прибегнали до непрекъснати спирания, когато цялата държавна електрическа мрежа е била на ръба на колапса. Повечето от потребителите на електрическа енергия в Тексас бяха включени още веднъж в мрежата, само че в доста домове, които в продължение на няколко дни нямаха електричество, се спукаха тръби, оставяйки стотици хиляди поданици без вода в най-тежката снежна стихия от 30 години насам.
 Леденият смут изправи Тексас пред филантропична рецесия (ВИДЕО) " Леденият смут " изправи Тексас пред филантропична рецесия (ВИДЕО)
Властите на Тексас възвърнаха подаването на електрическа енергия в целия щат, което донесе облекчение след дни на невиждано ниски ритъм...
По-малко от 30 000 поданици на щата в този момент остават без ток , само че при започване на седмицата няколко милиона души бяха без ток. Около 14 000 000 поданици на щата се сблъскват с проблеми, свързани с водоснабдяването. Над 260 000 от тях останаха без питейна вода. Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън издаде заповед за оказване на федерална помощ на управляващите в Тексас заради следствията от мощна вихрушка.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР