Семейството на малката Рейсян, която полицията издирваше часове наред в

...
Семейството на малката Рейсян, която полицията издирваше часове наред в
Коментари Харесай

След кошмара: Семейството на Рейсян се готви да напусне стра...

Семейството на дребната Рейсян, която полицията търсеше часове наред в пловдивското село Болярино, има желание да напусне страната. Това са споделили те пред проверяващите. Заявили са също, че шестте им деца се отглеждат добре, сподели на брифинг пред публицисти наблюдаващият прокурор по дело Костадин Паскалев, съобщи кореспондент на " Марица ". Стана ясно, че бащата има добит статут на краткотрайно пребиваващ, а майката е в процедура. Те, и по-специално майката, държи на версията, че Рейсян е била отвлечена. 

" Извършена е съдебно-медицинска експертиза, която освидетелства положението на детето. Констатирани са две увреждания по тялото и по главата на детето. При по този начин събраните доказателства, като не изключвам това да бъде променено в хода на следствието, става въпрос за осъществено самонараняване. Обяснено е от него по какъв начин е станало това, съответствува с установените телесни увреждания и с механизма на тяхното причиняване. С цел инспекция на казаното по време на разпита, през вчерашния ден беше осъществен следствен опит на място, където деетто да покаже по какъв начин са се случили нещата. Извършени са голям брой фотоси и видеозапис ", сподели Паскалев.

Прокурорът бе безапелационен, че няма данни за интервенция на трети човек, най-малко към този момент. Все още се откриват аргументите, предиздвикали детето да избяга, да се скрие и да се самонарани. 

Шефът на пловдивската полиция старши комисар Васл Костадинов благодари особено на двамата преводачи, които от началото спомагат за превъзмогване на езиковата преграда. " Детето приказва единствено някакъв акцент на сирийски, знае и няколко думи на британски. Трудно се споделяше с него. Преводачите бяха междинно звено и помощта им е извънредно скъпа ", уточни той. 

По думите му, мястото, на което е открита Рейсян, е било претърсвано неведнъж, в това число и със следово куче, само че детето се било скрило доста добре. 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР