Семейството на мъж от САЩ, който е загинал след срутване

...
Семейството на мъж от САЩ, който е загинал след срутване
Коментари Харесай

Семейството на загинал шофьор съди Google заради упътване към срутен мост

Семейството на мъж от Съединени американски щати, който е умрял след сриване на мост, съди компанията Гугъл, тъй като не е актуализирала приложението си Maps (Карти). Делото е заведено в гражданския съд в окръг Уейк на 19 септември.

Семейството на Филип Паксън твърди, че Гугъл не е посочила, че един от мостовете в град Хикори, Северна Каролина, е отчасти опустошен преди девет години. Паксън е умрял през септември 2022 година, откакто се опитвал да мине с колата си през оборудването.

Паксън и фамилията му са били на посетители преди случая, само че брачната половинка му и децата си тръгнали по-рано. Според желае мъжът е бил в чужд квартал, заради което употребявал известното приложение.

" Непознавайки локалните пътища, той е разчитал на Гугъл Maps, очаквайки, че тя ще го насочи безвредно към дома на брачната половинка и дъщерите му ", се споделя в изказване на юристите на фамилията, в което се афишира искът. " Трагично, до момента в който карал внимателно в тъмнината и дъжда, без да подозира, последвал остарелите инструкции на Гугъл към мост, който близо от десетилетие се назовава " Мостът за на никое място " и паднал в река Сноу Крийк, където се удавил. "

Местните поданици неведнъж са се свързвали с Гугъл, с цел да ги накарат да трансформират онлайн картите си, откакто мостът се е срутил през 2013 година, се твърди в желае. Според локални медии вандали са махнали бариерите, сложени на входа му.

В правосъдния развой се завеждат искове и против три локални компании, за които се твърди, че са имали обвързване да поддържат моста.

" Нашите девойки се питат по какъв начин и за какво е умрял техният баща, а аз нямам думи, които да могат да схванат, тъй като като възрастен човек към момента не мога да схвана по какъв начин виновните за GPS напътствията и моста са могли да работят с толкоз малко внимание към човешкия живот ", споделя в изказване брачната половинка му Алисия Паксън.

" Изказваме най-дълбоки съболезнования на семейство Паксън ", съобщи представител на Гугъл пред AP News. " Нашата цел е да предоставяме точна информация за маршрутите в Maps и сега преглеждаме този правосъден иск. "
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР