Семейството на легендата във Formula 1 Михаел Шумахер ще продаде

...
Семейството на легендата във Formula 1 Михаел Шумахер ще продаде
Коментари Харесай

Защо семейството на Михаел Шумахер продава най-ценните му часовници

Семейството на легендата във Formula 1 Михаел Шумахер ще продаде на търг осем неповторими часовника от сбирката му. Очаква се търгът да се организира на 13 май в Женева и да донесе няколко милиона на околните на Шумахер, с цел да могат с тях да финансират лекуването му, продължаващо към този момент повече от 10 години.
 Как случаят с Михаел Шумахер промени брат му Ралф
Как случаят с Михаел Шумахер промени брат му Ралф

Когато се постанова ненадейно да порастнеш

Часовниците включват неповторим F.P. Journe Vagabondage 1 модел от 2004 година, който отбелязва всяка от успехите на Шумахер във F1 шампионата. Часочникът е подарен на родения в Германия водач от шефа на неговия тим Scuderia Ferrari - Жан Тод.

Часовникът е " може би най-важният Vagabondage F.P. Journe юридически в миналото ", споделя в изявление Реми Гийемин, началник на часовниците в Christie в Европа и Съединени американски щати. Персонализираният часовник с платинена обвивка и червен циферблат със златен механизъм има часовников екран, показващ логото на Ferrari, както и отличителната каска на Шумахер.

Oito relógios da coleção do Michael Schumacher, serão leiloados pela Christie’s em 13 de maio, incluindo modelos únicos como um F.P. Journe Vagabondage 1.

Leia mais:
— Bloomberg Línea Brasil (@BloombergLineaB)
Единственият по рода си часовник от производителя на часовници в Женева може да донесе повече от 1 милион швейцарски франка (1.1 милиона долара) на търга, споделя Гиймен.

Други часовници от сбирката на Шумахер са хронограф Audemars Piguet Royal Oak от бяло злато с бял циферблат, на който е изобразена емблемата на Ferrari. На различен от циферблатите пък има шест звезди като знак на шестте шампионата във Формула 1, които Шумахер печели сред 1994 и 2003 година Този часовник също му е подарък от Тод и съгласно Christie`s е оценен сред 150 000 и 250 000 франка.
 Михаел Шумахер и какво се случва с децата му Мик и Джина Шумахер
Какво се случва с децата на Михаел Шумахер

Десет години след случая

Шумахер се отхвърля от надпреварите през 2012 година и претърпява тежка мозъчна контузия по време на ски във Франция през идната година. Семейство Шумахер се обръща към Christie " s преди повече от година, с цел да дефинира цената на някои от часовниците в сбирката на някогашния водач от Formula 1, написа Frotune.
 Снимка 234453
По време на кариерата си  постоянно е бил " доста сензитивен към света на часовниците " и има богата сбирка. Пилотът става рекламно лице на марката Omega на Swatch Group AG, когато печели третата си купа във F1 и първата с Ferrari през 2000 година По това време Omega издава версия на своя хронограф Speedmaster Racing с подписа на Шумахер на гърба на кутията.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР