Семейството на изчезналата британска тийнейджърка Ноя Шараби каза, че тя

...
Семейството на изчезналата британска тийнейджърка Ноя Шараби каза, че тя
Коментари Харесай

Семейството на изчезнала британска тийнейджърка казва, че тя е била убита при атаката на Хамас

Семейството на изчезналата английска тийнейджърка Ноя Шараби сподели, че тя е била убита при офанзивата на Хамас, дружно с нейните 13 -годишна сестра и майка.

Ноя, на 16 година, и Яхел изчезнаха, откакто Хамас нападна кибуц Беери в Южен Израел и умъртви нейната родена във Англия майка Лиан.

Нейното английско семейство сподели пред BBC, че тя към този момент е публично разпозната.

Те споделиха: „ Ноя беше интелигентна, сензитивна, занимателна и изпълнена с живот – нейната усмивка осветяваше стаята като фар. “

Сестрите бяха в неопределеност след клането в кибуца на 7 октомври. Бащата на девойките Ели към момента е в неопределеност. Други родственици са били отвлечени.

Потвърждавайки гибелта на Ноя, фамилията добави, че тя „ прегърна всяка опция да помогне на другите, изключително на тези с по-малко шанс от нея, и беше талантлива студент и езиковед.

" Най-важното е, че тя беше невероятна внучка, братовчедка и племенница. Ние сме с разрушено сърце, че си отиде, само че вечно сме признателни, че беше тук. "

Нейният чичо в Израел, Раз Маталон, сподели: „ За нас това е краят на Светът. Ноя, Яхел и Лиан постоянно ще бъдат в сърцата ни. "

След като гибелта на Яхел беше доказана предходната седмица, фамилията сподели, че тя е била " вързоп от сила ", който обича „ карайки колелото си с гневна скорост из кибуца, играейки футбол, пеейки и танцувайки в TikTok и YouTube със сестра си Ноя, а от време на време и с английските си братовчеди “.

Майка им Лиан, на 48, за първи път се реалокира в Израел като доброволец в кибуц, когато беше на 19, преди да се реалокира в страната за непрекъснато. Роднини, основани в Обединеното кралство, споделиха, че фамилията ги посещава най-малко един път годишно.

Съобщения в WhatsApp, забелязани от BBC, разкриват хаоса, обхванал общността на Be'eri, когато Хамас стартира да нападна Южен Израел с ракети в ранните часове на 7 октомври.

< p class= " ssrcss-1q0x1qg-Paragraph e1jhz7w10 " > Лиан изпрати известие до членове на фамилията, с цел да каже, че може да чуе пукотевица и крясъци на арабски наоколо. Тъй като живееше толкоз покрай бариерата в Газа, тя не беше непозната за сигналите за сигурност. Но „ това е напълно друга история “, сподели им тя.

Сега се счита, че 10 английски жители са били убити при офанзивите на Хамас, един е бил отвлечени и минимум петима са изчезнали.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР