Семейството на Божков има частна охрана, която продължава да действа.

...
Семейството на Божков има частна охрана, която продължава да действа.
Коментари Харесай

Държавни гардове вардят Васил Божков и семейството му

Семейството на Божков има частна защита, която продължава да работи. Има и държавна, която е спомагателна.

Васил Божков е със отбрана от Главна дирекция " Охрана ". Тя му е назначена от през днешния ден и е по негово искане, заяви юристът му Георги Гатев след края на 4-часовия разпит.

Разпитът стартира във вторник и приключи през днешния ден.

Адвокат Гатев не посочи какви са заканите против предприемача. Васил Божков е самичък в килия в ареста на „ Г. М. Димитров “, написа " 24 часа ".

Охраната няма да бъде с него в килията, а евентуално ще го съпровожда по време на неговите излизания отвън нея. До момента не е ясно дали тя ще бъде обезпечена от бюрото по отбрана към Министерството на правораздаването, или от Министерство на вътрешните работи.

Семейството на Божков има частна защита, която продължава да работи. Държавната защита е спомагателна. Тя ще бъде назначена за фамилията също от през днешния ден. Разпореждането е на прокурор.

Охраната е поискана от Божков преди време, когато е бил подготвен да свидетелства по дело за давани подкупи, а през днешния ден прокурорът я е почел.

Адвокат Георги Гатев позволи, че може би ще се наложи нов разпит на някогашния министър председател Бойко Борисов, някогашния финансов министър Владислав Горанов и ПР-а на ГЕРБ Севделина Арнаудова.

Той не изключи и очни ставки.

В края на януари 2021 година предприемачът съобщи, че е плащал на някогашния министър председател Бойко Борисов, тогавашния финансов министър Владислав Горанов и пиара на ГЕРБ Севделина Арнаудова. Парите били поискани, с цел да се промени Законът за хазарта у нас, тъй че да облагодетелства хазартния бизнес на Божков.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР