Семейството на 26-дневното бебе, което бе прието в областната болница

...
Семейството на 26-дневното бебе, което бе прието в областната болница
Коментари Харесай

Семейството на бебето със счупеното краче ще съди болницата в Благоевград

Семейството на 26-дневното бебе, което бе признато в регионалната болница в Благоевград поради жълтеница и изписано със счупено краче, ще съдят лечебното заведение. Това съобщи бабата на детето Маруся Георгиева пред Българска национална телевизия.

„ Все още не ми е добре, тъй като не знам коя е виновничката. Ние желаеме да бъде осъдена. Днес е нашето бебе, на следващия ден може да е вашето. Лекарите се прикриват един различен и към момента не споделят коя е, няма самопризнание, а е конкретизирано, че крачето е счупено в болничното заведение “, сподели тя.

Случаят още веднъж попадна във фокуса на публичното внимание, откакто Българска национална телевизия повдигна завесата на протичащото се и заяви, че е получила констативния протокол от инспекцията на ИАМН, който е изискала по реда на Закона за достъп до социална информация. От документа стана ясно, че контузията е зародила в лечебното заведение, а не в дома на детето.

Според първичната версия, детето е било признато за лекуване в болничното заведение на 1 април със счупено краче. Според Маруся Георгиева това не е по този начин, тъй като още при първия обзор лекарите са щели да схванат.

По-късно в болничното заведение излиза наяве, че има фрактура. При промяна пелените детето изплаква мощно, когато акушерката повдига крачето и сменя памперса му. Детето е превозено в „ Пирогов “, където е подложен гипс.

„ Те даже не ни уведомиха, взеха го без никакво позволение от родителите, карат го в София в „ Пирогов “ и ни звънят да вървим в София с персоналните карти “, изясни бабата.

Тя и околните на бебето изрично упорстват за най-строги санкции на отговорните.

Според шефа на болничното заведение в Благоевград доктор Огнян Митев до този миг никой не е признал виновност и затова той няма право да наложи наказване.

Засега се изчаква да завърши следствието на прокуратурата.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР